Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Muziek-app Windows 10 gaat Spotify achterna

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2015, 10:24 CategorieStreamingdiensten

Microsoft heeft de nieuwe Windows 10-muziekapplicatie laten zien in een preview-versie. De software haalt duidelijk inspiratie uit Spotify. Wanneer je al gewend bent aan de Xbox Music-app, dan zal er niet veel voor je veranderd zijn.

Microsoft toont Windows 10-muziekapplicatie

Microsoft geeft consequent nieuwe updates uit voor de Windows 10 preview en naast allerlei bugfixes en prestatieverbeteringen, en nieuwe features voor Cortana, zien we ook wel eens iets voorbijkomen dat betrekking heeft op andere software van het bedrijf uit Redmond. Vandaag is zo’n dag: we zien wat Microsoft veranderd heeft aan de muziek-app voor Windows 10. De nieuwe muziekapplicatie trekt zowel inspiratie uit zijn voorganger, Xbox Music, evenals Spotify, als we kijken naar het nieuwe design op de onderstaande afbeelding.

windows-10-music-app-muziek-app

Eerder verscheen er al een geüpdatete versie van de Music-app voor Windows 10, maar die leek gewoonweg nog erg veel op die wel op beschikbaar hebben in Windows 8, onder de naam Xbox Music. Deze nieuwe versie heeft een extra menu aan de rechterkant gekregen, waarin je recente tracks kunt bekijken, en ook links zien we een uitgebreider hamburgermenu. Het thema is donker, in tegenstelling tot het lichte thema wat we van de muziekstreamingdienst gewend zijn, waardoor de naam ‘Spotity’ al snel omhoog komt.

Hoewel Microsoft dus voor Windows 10 de naam ‘Xbox Music’ heeft laten vallen voor het veel simpelere Music, zien we nog wel overeenkomsten met de nieuwe Xbox-app voor het besturingssysteem en dan hebben we het met name over de kleuren en de vormgeving. De basis is dus gelijk aan elkaar. Ondertussen werkt Microsoft nog steeds hard een tweaks voor de user interface, maar we kunnen er inmiddels wel van uitgaan dat wit en zwart de standaard thema’s worden voor wat eerst Xbox Music was. Het OS lanceert deze zomer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.