Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft voorziet Xbox One-controller van update

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2015, 12:10 CategorieGaming

Microsoft heeft mogelijk vroegtijdig zijn Support-pagina voorzien van een update, aangezien daar een andere Xbox One-controller is gevonden. Hoewel deze nieuwe controller niet heel anders is dan het origineel, is er wel één opmerkelijk verschil.

Xbox One-controller krijgt een hoofdtelefoonaansluiting

Microsoft is voornemens een nieuwe Xbox One-controller op de markt uit te brengen, eentje die nog wel eens volgende maand zou kunnen verschijnen. Hoewel deze controller bijna geen verschillen kent in vergelijking met het origineel, is er wel één opmerkelijke aanpassing: de hoofdtelefoonaansluiting aan de onderkant van de hardware. Bestaande Xbox One-controllers hebben die aansluiting niet, waardoor gebruikers een speciale headset dienen te kopen om gebruik te kunnen maken van onder meer de chatopties.

xbox-one-controller-support-pagina

Aangezien het bedrijf uit Redmond op 15 juni 2015 zijn E3-presentatie gaat houden, wordt er nu verwacht dat Microsoft de nieuwe controller tijdens die presentatie gaat aankondigen. De nieuwe controller zorgt nu al echter voor wat vragen. Wanneer je een hoofdtelefoon zou aansluiting via de 3,5mm audiopoort, hoe bedien je dan de volume van de headset? Nu gaat dat nog met een paar extra knoppen (in het geval van de standaard meegeleverde headset). Onduidelijk is dus hoe Microsoft dit gaat oplossen; mogelijk via software.

Nu Microsoft langzaamaan nieuwe hardware begint te tonen voor de Xbox One-spelcomputer, duikt er ook ineens het gerucht op dat Microsoft met een revisie voor de console zelf zal komen. Dat lijkt ergens onwaarschijnlijk, aangezien de huidige Xbox One het al moeilijk heeft tegenover de Xbox One en een nieuwe versie de verkoop van de Xbox One als geheel kan kannibaliseren. De Xbox 360 kreeg wel een aantal nieuwe versies en software-updates, maar toen stond Microsoft er qua verkoop heel anders voor dan nu het geval is.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.