Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft geeft aan de Kinect nog niet vergeten te zijn

Geschreven door
Geplaatst op20 mei 2015, 11:18 CategorieGaming

Sinds Microsoft heeft besloten dat de Kinect-camera niet meer verplicht is voor Xbox One, blijft de vraag openstaan wat het bedrijf nu precies van plan is met die camera. Microsoft geeft nu aan de optionele accessoire niet vergeten te zijn.

Kinect-camera geen ondergeschoven kindje

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat Microsoft de knoop doorhakte en meldde dat de Kinect-camera geen verplichting meer was voor iedereen die een Xbox One kocht. Daardoor kon de spelcomputer ineens aantrekkelijker geprijsd worden, wat zou moeten helpen met de achterstand die Microsoft heeft op Sony met z’n PlayStation 4. De vraag die tot op de dag van vandaag een beetje bleef handen is: wat is nu het plan met Kinect? Phil Spencer, de baas van de Xbox-afdeling, geeft in een interview aan de Kinect nog niet vergeten te zijn.

Spencer geeft aan dat zijn team constant op zoek is naar manieren om de Kinect beter te maken voor je entertainmentbeleving. Momenteel is Microsoft nog niet beland in een scenario waarbij het van belang is dat je de Kinect aan hebt staan (of überhaupt in bezit hebt), zeker niet wanneer je gewoon lekker wil knallen in games als Call of Duty of Halo. Kinect doet het goed in specifieke genres, aldus Spencer, en het is niet de bedoeling dat de camera overal maar voor gebruikt wordt. Het moet wel passen – en dat scenario wordt nu onderzocht.

Dus in de toekomst kunnen we nog steeds games en applicaties verwachten die gebruikmaken van Kinect. Nu is het natuurlijk nog de vraag waarom Microsoft dit niet van tevoren bedacht heeft, maar aan de andere kant had het bedrijf wellicht niet verwacht zo’n terugslag te krijgen als het gaat om de verplichting die Kinect eerst was. Had iedereen met een Xbox One nu een Kinect-camera thuis staan, dan ging de ontwikkeling, ook vanuit third-party ontwikkelaars, mogelijk veel sneller. Oh en ondertussen hebben we nog steeds geen Nederlandse ondersteuning.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.