Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Met Android TV Channels wordt webcontent naast tv-zenders getoond

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2015, 10:43 CategorieSmart tv's

Android TV is het smart tv-platform van Google dat op steeds meer televisies en mediaspeler verschijnt. Google werkt hard aan de ontwikkeling van het platform en toonde gisteren tijdens de I/O-conferentie een nieuwe functie genaamd Channels.

Met Channels kunnen app-ontwikkelaars hun applicaties een zogenaamde programmering laten tonen. In de Channels – in het Nederlands kanalen – wordt de content van de aanbieder/app in lineaire vorm, doorlopend getoond, zoals we dat gewend zijn van normale tv-zenders. Gebruikers kunnen de kanalen via de Google Play Store toevoegen aan hun mediaspeler of televisie en krijgen deze vervolgens binnen de tv-gids in het Android TV-platform te zien, naast de traditionele zenders.

Google wil op deze manier de scheiding tussen tv-zenders en webcontent verkleinen. Gebruikers moeten naadloos kunnen overschakelen van een tv-zender naar een ‘Channel’ met webcontent. Op dit moment werkt Google met een aantal grote partijen aan deze kanalen. Zo kunnen we Channels van onder meer TED, Huffington Post, Bloomberg, CBS, FOX, The Weather Network, Pluto en Zattoo verwachten. Of ook kleinere en Nederlandse ontwikkelaars met kanalen mogen komen is nog niet duidelijk.

Lees meer over wat Android TV precies is en wat je ermee kunt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.