Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG toont dunne oled tv die als behang aan de muur geplakt kan worden

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2015, 12:30 CategorieOled tv's

Op het gebied van oled tv’s is LG momenteel de enige fabrikant die vaak van zich laat horen. De Koreaanse fabrikant heeft begin dit jaar weer een complete line-up oled tv’s gepresenteerd en laat op beurzen vaak interessante prototypes zien. Tijdens een beurs in Korea heeft LG deze week weer van zich laten horen.

Op een persevenement heeft LG een prototype oled tv getoond dat als behang aan de muur geplakt kan worden. De extreem dunne oled tv beschikt aan de achterzijde over een magnetisch veld waardoor het paneel eenvoudig op een wand van metaal, of voorzien van magneetverf, ‘geplakt’ kan worden.

LG-behang-oled

De tv die LG toonde is nog een prototype en heeft een formaat van 55-inch. Met een gewicht van maar 1,9 kilogram is de kans klein dat dit model van de muur valt en met een profiel van maar 0,97 millimeter zal de tv niet meer opvallen dan een foto aan de muur. Het is niet duidelijk of de tv flexibel genoeg is om bijvoorbeeld aan een muur met een kromming erin gehangen te worden. Eerder toonde de Koreaanse fabrikant al oled-schermen met een flexibel paneel zodat ze opgerold kunnen worden.

Of en wanneer de ‘behang’ oled tv van LG op de markt verschijnt is nog niet duidelijk. Wel kun je binnenkort naar de winkel voor de nieuwe oled tv’s van de Koreaanse fabrikant, waarvan enkelen voorzien zijn van een gebogen scherm.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.