Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG komt met HDR-update voor 2015 4K Ultra HD oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2015, 15:15 CategorieOled tv's

LG heeft laten weten dat alle 4K Ultra HD oled tv’s die het bedrijf dit jaar op de markt brengt een update krijgen waarmee HDR-ondersteuning toegevoegd wordt. De eerste modellen die zeker van een update voorzien zullen worden zijn de 55EG960V en 65EG960V, twee gebogen tv’s die begin dit jaar aangekondigd zijn.

Ze liggen nog niet in de Nederlandse winkels maar de nieuwe 55EG960V en 65EG960V oled tv’s van LG krijgen binnenkort een belangrijke update. Deze firmware-update brengt ondersteuning voor HDR (high dynamic range) waardoor content met een hogere helderheid en een hoger contrast weergegeven kan worden.

LG-EG960V-oled

Echter, vooralsnog heeft LG alleen bevestigd dat ondersteuning voor HDR-content van streamingdiensten (beschikbaar via het smart tv-platform) middels de firmware-update toegevoegd wordt. Het is niet duidelijk of dit ook geldt voor apparaten die middels HDMI aangesloten worden aangezien hiervoor een HDMI 2.0a-poort vereist is.

Diverse fabrikanten hebben al aangegeven HDMI 2.0a-ondersteuning middels een firmware-update aan producten toe te zullen voegen, onder meer aan tv’s en receivers. De nieuwste Ultra HD Blu-ray spelers, welke later dit jaar verschijnen, beschikken standaard over HDMI 2.0a-poorten en HDR-ondersteuning.

Bekijk ook de complete LG 2015 oled tv line-up.

  • Delen:

Reacties

  1. ron
    05 oktober, 2015 om 13:25

    Dus de 2015 OLED tv’s van LG hebben geen HDMI 2.0a ingangen. Dat betekent dus dat je nooit een externe Blu Ray Ultra HD speler met HDMI 2.0a of misschien straks ooit een Playstation Ultra HD op je tv aan kan sluiten! Het is hetzelfde als een sportauto leveren maar dan zonder stuur.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.