Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lenovo Cast streaming-stick gaat concurrentie met Chromecast aan

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2015, 12:51 CategorieAccessoires

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Google de Chromecast hdmi-stick officieel introduceerde en sindsdien hebben verschillende fabrikanten geprobeerd eigen varianten op de markt te brengen. Beter laat dan nooit probeert nu ook Lenovo het met de nieuwe Lenovo Cast, een streaming-stick.

De Lenovo Cast is een streaming-apparaat in de vorm van een puck die je op elk met hdmi uitgerust apparaat kunt aansluiten. De accessoire kan middels DLNA en Miracast content vanaf nagenoeg elk apparaat in je thuisnetwerk naar het display streamen, en beschikt hiervoor over dual-band WiFi. Hierdoor kun je tot op 20 meter afstand materiaal in full hd-resolutie streamen. Alle apparaten met iOS, Android 4.3 of hoger en Windows 8.1 of hoger zijn compatibel voor het streamen van media.

Lenovo-Cast

Qua aansluitingen is de Lenovo Cast voorzien van een microUSB-poort en een hdmi-poort. Het apparaat heeft een diameter van 70 millimeter, is maar 15 millimeter dik en weegt 50 gram. De Chromecast van Google is een stick die je direct op de usb-poort van je tv aansluit, de Lenovo Cast kan achterop de tv gemonteerd worden.

Lenovo brengt de Lenovo Cast begin augustus op de markt voor een prijs van 49 euro, wat iets duurder is dan Google’s Chromecast.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.