Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HBO Now straks ook beschikbaar in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2015, 11:51 CategorieStreamingdiensten

Google heeft tijdens de I/O-presentatie bekendgemaakt dat Google Play binnenkort de HBO Now-applicatie mag verwachten. Dat betekent dat de exclusieve deal er met Apple bijna opzit. Wanneer we de app in Nederland kunnen verwachten, is niet bekend.

HBO Now komt naar Android

Tijdens de I/O-presentatie van Google, de jaarlijkse presentatie waarin het bedrijf de plannen voor de komende maanden bekendmaakt, is onder andere naar buiten gekomen dat HBO Now inderdaad naar Android toe komt. Daar waren eerder al geruchten over ontstaan die we destijds al erg plausibel vonden en gisteren werd de kogel de kerk geschoten. Dat HBO Now straks dus naar Android toe komt, betekent ook dat de deal met Apple is afgelopen. Apple en HBO hadden namelijk een deal van drie maanden exclusiviteit.

HBO Now is het losse abonnement van de streamingdienst, waar je geen kabelaansluiting meer voor nodig hebt. Dit abonnement is al wel verkrijgbaar in Noord-Amerika, maar nog niet in Nederland. En over een Nederlandse release is nog steeds niets bekendgemaakt. Het losse abonnement kost je 14,99 dollar per maand en de verwachting is dat dat dollarteken wordt vervangen door een euroteken wanneer HBO Now in Nederland beschikbaar komt. Mogelijk komt HBO Now, nu de deal voorbij is, ook naar andere platformen toe.

Tijdens de I/O-presentatie, kondigde Google ook Android M aan. Android M staat vooral in het teken van het verbeteren van de gebruikservaring, op elk toestel, zowel tablets als smartphones. Niet alleen zijn vele bugs opgelost, ook zijn er belangrijke verbeteringen doorgevoerd. De meeste verbeteringen zorgen voor een soepelere ervaring voor de gebruiker, betere prestaties van het apparaat en eenvoudigere instellingen die snel toegankelijk zijn. Wil je meer lezen over Android M? Check dan ons uitgebreide artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.