Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Gratis versie Spotify blijft bestaan

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 10:00 CategorieStreamingdiensten

Afgelopen weekend dook het gerucht op dat Spotify het gratis beluisteren van muziek zou willen terugdraaien naar drie maanden, in plaats van het ongelimiteerde model van nu. Dit gerucht is echter als onzin verklaard, door het bedrijf zelf.

Spotify: “Gratis model werkt.”

Heel even was er het afgelopen weekend het gerucht dat Spotify zich zou ontdoen van de gratis versie van de muziekstreamingdienst. In plaats daarvan zou er een gratis luisterperiode van drie maanden komen; een periode die overeenkomt met de mogelijk plannen van Apple’s Apple Music. Het bedrijf achter de muziekstreamingdienst heeft echter snel gereageerd op het gerucht: het klopt niet. Bovendien voegt de vertegenwoordiger eraan toe dat “het gratis model werkt”, maar legt dat verder niet uit. Gratis Spotify luisteren blijft dus mogelijk.

In 2014 is het Spotify gelukt een omzet van meer dan een miljard euro om te zetten, 1,08 miljard euro om precies te zijn, maar ondanks dat lukte het het bedrijf niet om winst te maken. In 2013 behaalde de muziekstreamingdienst nog een omzet van 746,9 miljoen euro; dat betekent dus een groei van 45 procent van jaar op jaar. Daar tegenover staat helaas wel een verlies van 165,1 miljoen euro, een bedrag dat het jaar ervoor nog neerkwam op 91,2 miljoen euro. Ook het verlies is dus in een jaar tijd flink toegenomen voor Spotify.

Desondanks zijn de verantwoordelijken voor de financiën, Martin Lorentzon en Pär-Jorgen Pärson, nog steeds positief over de muziekstreamingdienst. Zij geven aan dat Spotify het wel degelijk in zich heeft de grote inkomsten te verwerven, mits het bedrijf blijft inzetten op groei en de verbetering van de marges. Daarom gaat Spotify nu investeren in onder meer marketingacties om hun bereik en daarmee hopelijk ook hun winst te vergroten. Het is in elk geval duidelijk dat Spotify aangeeft hier te zijn voor de langere termijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.