Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google brengt games naar de Chromecast

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2015, 11:46 CategorieGaming

De Google Chromecast is inmiddels een populaire accessoire om content van je smartphone of tablet naar je tv te streamen. Google blijft echter werken aan de mogelijkheden van de hdmi-stick en binnenkort kunnen we hierdoor games richting onze tv streamen.

Vorig jaar voegde Google al ondersteuning voor bepaalde games toe waardoor je je tablet of smartphone als controller kunt gebruiken. Nu introduceert Google nieuwe tools waarmee het voor ontwikkelaars makkelijker wordt om games naar de Chromecast te brengen.

De eerste nieuwe api voor ontwikkelaars is Game Manager. Hiermee kunnen app-ontwikkelaars web-apps middels HTML5 ontwikkelen en vervolgens companion-apps voor Android en iOS creëren. Hierdoor is het mogelijk een app/game op je smartphone of tablet op te starten, op de ‘cast’ knop te drukken en de web-app op tv op te starten. Je smartphone of tablet wordt vervolgens de controller voor het spel dat op tv verschijnt.

De tweede api is Remote Display. Hiermee kunnen meer geavanceerde games gespeeld worden. Aangezien de Chromecast een nogal zwakke processor heeft wordt het hiermee mogelijk gemaakt dat je Android- of iOS-apparaat de berekeningen en het renderen voor zijn rekening neemt. De content wordt vervolgens naar je tv gestreamd middels de Chromecast. Reeds bestaande games kunnen hierdoor eenvoudig op tv gespeeld worden. Remote Display vereist wel apparaten die op minimaal Android 4.4 of iOS 8 draaien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.