Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google brengt 60fps live streams naar YouTube

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2015, 12:08 CategorieStreamingdiensten

Google heeft bekendgemaakt dat de videostreamingwebsite YouTube voortaan ook in staat is live streams in 60fps weer te geven. Mocht je apparaat dat niet aankunnen, dan zal de stream op 30 frames per secondes blijven steken.

Live streams in 60fps op YouTube

Nog niet zo heel lang geleden introduceerde Google de ondersteuning voor video’s in 60 frames per seconde op YouTube. Gisteravond Nederlandse tijd maakte het bedrijf bekend dezelfde functionaliteit naar de live streams op de videowebsite te brengen. De uitrol begint vandaag en komt het eerste naar de browsers die HTML5 ondersteunen. Streams die in 720p of 1080p worden uitgezonden, zullen voortaan in 60fps worden weergeven. Mocht een apparaat de 60 frames niet aankunnen, dan wordt er teruggeschakeld naar 30fps.

Daarnaast introduceert Google nog een andere toffe feature voor op de website: mocht je speler HTML5 ondersteunen, dan kun je de stream ook nog terugspoelen, als het ware. Terugspoelen is wellicht niet het correcte woord; je kunt in elk geval eerdere momenten van de stream terugkijken. Dat kan ook wanneer de stream op dat moment nog bezig is. Wil je bijvoorbeeld even snel op de hoogte zijn van een bepaalde gebeurtenis die wordt uitgezonden, dan spoel je terug en kun je ook de stream 1,5 of twee keer sneller bekijken.

Afgelopen augustus was het bijna gebeurd dat Google het live stream-platform Twitch kocht, maar uiteindelijk ging Amazon ermee vandoor. YouTube wilde de dienst hebben om echt het alles-in-één-platform op gebied van video te worden, maar die deal ging dus niet door. In plaats daarvan werkt YouTube nu aan de eigen live stream-mogelijkheden, waarschijnlijk ook om de grote spelers van Twitch naar de website te krijgen. De meeste van die grote spelers hebben immers al een populair kanaal op YouTube, met honderden video’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.