Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Gesproken berichten nu te versturen op Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2015, 18:51 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat de mei-update voor het apparaat op dit moment wordt uitgerold, dus je kunt hem elk moment verwachten. Heb je je Xbox One op standby staan? Dan wordt je Xbox One automatisch van de update voorzien.

Gesproken berichten naar elkaar versturen via Xbox One

Microsoft heeft via community manager Larry Hyrb, ook wel bekend onder de gamertag Major Nelson, bekendgemaakt dat de mei-update voor Xbox One op dit moment wordt uitgerold. Mocht je de Xbox One op ‘automatisch updaten’ hebben staan, dan hoef je in feite niets anders te doen dan je spelcomputer op te starten. Heb je die optie uit staan, omdat je bijvoorbeeld liever hebt dat alle apparaten ’s nachts helemaal uitstaan (de Xbox One staat in low energy standby mode) dan kun je de update handmatig downloaden.

Heb je de update binnen, weet dan dat je eindelijk aan de slag kunt met het versturen van gesproken berichten. Deze functie was ons al eerder beloofd én beschikbaar voor de Preview-leden, en is vanaf vandaag dus voor iedereen beschikbaar. Gesproken berichten versturen gaat op dezelfde manier als geschreven berichten versturen. Je opent de berichtenapplicatie en klikt vervolgens het microfoontje naast het tekstveld aan. Daarna gebruik je je Kinect of Xbox One-headset om een bericht van vijftien seconden in te spreken. Meer kan helaas niet.

Ook is het nu voor iedereen met een Xbox One en de Xbox One SmartGlass-app voor Android en Windows mogelijk om de console aan en uit te zetten via die applicatie. Tevens zijn de opties voor de party uitgebreid, maar nog lang niet op het niveau dat Microsoft zou willen. Elke maand brengt Microsoft een update uit voor zijn nieuwste console, met iedere maand meer en verbeterde elementen. Deze maand valt het ietwat mee qua nieuwe functies: gesproken berichten versturen was al eerder mogelijk op die andere console van Microsoft, de Xbox 360.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.