Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit zijn de pc specs voor de Oculus Rift

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 11:08 CategorieAccessoires

Mocht je van plan zijn om volgend jaar een Oculus Rift in huis te halen, dan heeft je computer deze aanbevolen specificaties nodig. De virtual reality-bril moet in 2016 op de markt komen en in het begin van dat jaar naar de eerste backers verstuurd worden.

Wil je een Oculus Rift? Dan wil je deze pc specs

Aan het einde van het jaar is het mogelijk een pre-order te plaatsen voor de Oculus Rift, die vervolgens begin 2016 naar je zal worden verscheept. Mocht je één van die mensen zijn die geïnteresseerd is in de virtual reality-bril, weet dan in elk geval dat je wordt aanbevolen een behoorlijk sterke Windows-pc te hebben. Ondersteuning voor Mac en andere pc-besturingssystemen zijn voorlopig van tafel. Hieronder staan de specificaties op een rijtje. Mocht je een dergelijk pc thuis hebben staan, dan heb je daar flink wat voor betaald.

  • NVIDIA GTX 970 / AMD 290 equivalent of nieuwer
  • Intel i5-4590 equivalent of nieuwer
  • 8GB+ werkgeheugen
  • Windows 7 SP1 of nieuwer
  • 2x USB 3.0 ports
  • HDMI 1.3 video output, met ondersteuning voor 297MHz clock via een direct output architecture

Oculus Rift zag voor het eerst het levenslicht in 2012, op het crowdfundingplatform Kickstarter. Sinds Facebook het bedrijf achter de virtual reality-bril kocht, zit er schot in de ontwikkeling. Eerder werd al gezegd dat de consumentenversie gaat lijken op het prototype die we beter kennen onder de naam Crescent Bay. Die versie gebruikt twee kleine schermen, een externe tracking camera en software die de illusie van een 3d-omgeving weergeeft. De input wordt ook nog erg leuk; eerder bleek al dat de besturingen van nu, niet werken.

Eén van de belangrijkste aspecten is misschien nog wel de prijs. De developement kit van de tweede generatie kostte 350 dollar; de oprichters van het bedrijf achter de Oculus hebben eerder wel aangegeven dat het apparaat tussen de twee- en vierhonderd euro zal kosten. Dat is misschien maar beter ook; de Xbox One kostte vijfhonderd euro, wat veel gamers net even te duur vonden voor een gameconsole en mediaspeler (wat de Oculus Rift in de kern ook is). Er valt dus nog een hoop te leren over het apparaat, maar dat is nog slechts een kwestie van tijd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.