Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple wil af van gratis muziekdiensten zoals Spotify’

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2015, 19:23 CategorieStreamingdiensten

Het schijnt dat Apple van de gratis muziekstreamingdiensten zoals Spotify af wil en platenlabels daarom onder druk heeft gezet. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten, dat kijkt naar Apples muziekpraktijken.

Gerucht: Apple zet muzieklabels onder druk

Het schijnt dat het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten op dit moment onderzoek doet naar de bedrijfsvoering van Apple binnen de muziekindustrie. Volgens anonieme bronnen is het dat het bedrijf uit Cupertino muzieklabels onder druk heeft gezet en hen probeert te overtuigen weg te stappen van de gratis varianten van muziekstreamingdiensten zoals Spotify. Mocht dit kloppen, dan zou Apple een oneerlijke concurrentiepositie verkrijgen binnen de markt van de muziekstreamingdiensten.

Apple heeft gigantisch veel invloed in de muziekindustrie en zou zijn eigen service aantrekkelijker willen maken met exclusieve muziekdeals. Al die exclusieve content zou ervoor zorgen dat de gratis luisteraars op Spotify weg zouden gaan om een abonnement bij Apple te nemen, is nu de gedachte. Een muziekindustriebron geeft aan dat er een hoop boeven zitten in de top van Apple, helemaal tot aan Tim Cook toe. Wie dit is en waarom diegene dat gezegd heeft is niet bekend – maar mocht dit nieuws kloppen, dan kan die opmerking ook kloppen.

Want naast het onder druk zetten van platenmaatschappijen zou Apple ook de licentiekosten doe Universal aan YouTube zou moeten betalen voor zijn rekening nemen, om ervoor te zorgen dat Beats straks ook exclusieve Universal Music-deals heeft. Mocht Apple er in slagen zowel Universal als andere platenmaatschappijen zover te krijgen te doen wat Apple wil, dan gaat de muziekstreamingmarkt er straks heel anders uitzien. Verwacht wordt dat Apples vernieuwde Beats in juni van dit jaar wordt aangekondigd, tijdens het WWDC.

  • Delen:

Reacties

  1. Rob
    06 mei, 2015 om 19:00

    Verdienen ze nog niet genoeg dat Apple, wat een vreselijk inhalig bedrijf bah om misselijk van te worden. Hier geen Apple meuk dus in huis

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.