Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple liet plannen voor eigen 4K-televisie vallen’

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2015, 10:36 CategorieLcd en led tv's

Apple zou in het verleden al plannen voor een 4K-televisie hebben gemaakt, maar die plannen alweer achter zich hebben gelaten. De reden daarvoor zou zijn dat Apple de televisie niet genoeg ‘anders’ kon laten zijn, in vergelijking met het huidige aanbod.

Gerucht: Apple liet plannen voor 4K-televisie vallen

Apple zou ongeveer een jaar geleden de plannen voor een 4K-televisie hebben laten varen, aldus The Wall Street Journal, omdat het bedrijf geen manier kon vinden om het product significant anders te maken dan de concurrentie. Apple zou bijvoorbeeld FaceTime willen integreren in het systeem, die gebruik zou kunnen maken van je aanwezige speakers. Ook deed het onderzoek naar de aanwezige 4K-technieken van toen, evenals de mogelijkheden van een scherm dat wordt aangedreven door een speciale laser – maar dat werd te duur. Het bedrijf uit Cupertino zou al bijna 10 jaar aan de ideeën voor een eigen tv werken, iets dat we in ieder geval de laatste jaren ook in diverse geruchten terug hebben zien komen.

Verder is in het artikel te lezen dat Apple van plan is om een nieuwe versie van de Apple TV te aan te kondigen tijdens de aankomende WWDC-presentatie, samen met een videostreamingdienst, in plaats van de Apple TV, waar al eerder geruchten over waren ontstaan. Het nieuwe Apple TV-kastje zou niet alleen slanker worden, maar ook worden voorzien van die nieuwe afstandsbediening die we eerder tegenkwamen. Deze Apple TV-settopbox zou verder worden voorzien van toegang tot de App Store en de spraakassistent Siri.

apple-tv-remote-groot

Een anonieme medewerker van het bedrijf had laten weten dat de volgende iteratie van de afstandsbediening van de Apple TV dikker wordt dan zijn huidige versie en wordt voorzien van een touchpad. Apple heeft al sinds de introductie van de Apple TV de missie om de remote zo simpel als mogelijk te maken. Op de bovenstaande afbeelding zie je de huidige afstandsbediening, die slechts drie knoppen tot zijn beschikking heeft. Het touchpad wordt gebruikt voor het scrollen door de content. Verder krijgt de nieuwe remote nog twee andere knoppen.

Of dit echt betekent dat we geen hdtv (of 4K Ultra HD tv) van Apple meer gaan zien blijft natuurlijk de grote vraag. Het bedrijf zou namelijk achter de schermen alsnog aan een eigen televisie kunnen werken en we weten van Apple dat het bedrijf niet zomaar opgeeft.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.