Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple heeft nog geen grote muziekdeals voor Beats’

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2015, 9:38 CategorieStreamingdiensten

Het schijnt dat Apple nog helemaal geen grote muziekdeals heeft binnengesleept voor de herlancering van de muziekstreamingdienst Beats. Desondanks zou de dienst wel op 8 juni worden aangekondigd tijdens de WWDC-presentatie.

‘Beats nog niet voorzien van grote muziekdeals’

Mocht je je hoop hebben gevestigd op de maand juni voor de lancering van Beats, dan hebben we slecht nieuws: Apple heeft namelijk nog helemaal geen grote muziekdeals voor de muziekstreamingdienst. En het ziet er niet naar uit dat het het bedrijf gaat lukken voor 8 juni die afspraken rond te krijgen (dan houdt Apple zijn jaarlijkse WWDC-praatje). Desondanks wordt er nog steeds gezegd dat Apple wel degelijk de dienst gaat aankondigen tijdens die presentatie, maar dan wellicht met meer beloftes dan een indrukwekkend muziekaanbod.

Een anonieme werknemer bij een muzieklabel zou hebben geroepen dat de deals voor het muziekaanbod nog helemaal niet rond zijn en we niet hoeven te rekenen op een release in juni. Daar tegenover staat een bron die meldt dat het Apple echt wel gaat lukken juni te halen, “want als één bedrijf dat kan, dan is dat Apple wel”. Waarom de bron dat denkt is wat diegene betreft simpel: dankzij Apples banden in de muziekindustrie heeft het bedrijf de mogelijkheid snel te schakelen om zodoende toch de nodige deals binnen te halen.

Aanvankelijk stond de dienst gepland om begin 2015 uit te komen (dat is meestal een periode van januari tot en met maart of april). Maar die deadline verstreek toen bleek dat het integreren van beide teams (Beats en Apple) moeizamer ging dat gepland en door het opstappen van enkele belangrijke medewerkers. Wanneer het nieuwe Beats eindelijk gelanceerd wordt, dan zou Apple ook zijn eerste Android-applicatie willen uitbrengen, zodat de mensen van het concurrerende platform niet benadeeld worden door de overname.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.