Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘8K Ultra HD tv’s vanaf 2018 breed beschikbaar’

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2015, 10:43 CategorieOnderzoeken

Er wordt al een tijdje over de hoge 8K Ultra HD-resolutie gesproken maar vooralsnog zien we in de winkels alleen nog 4K Ultra HD tv’s terug. Op het gebied van content is nog een lange weg te gaan om de mogelijkheden van de hardware bij te benen maar over drie jaar moeten de eerste 8K tv’s breed beschikbaar zijn.

Volgens de analisten van Display Search is 8K Ultra HD, de opvolger van 4K Ultra HD, vanaf 2018 breed beschikbaar. Tegen die tijd moet je als consument in de winkel de keuze hebben uit een 4K tv met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels en een 8K tv met een resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels. De analisten voorspellen in 2018 een dertig procent marktpenetratie van Ultra HD.

Op dit moment wordt 8K Ultra HD alleen nog getest en tijdens beurzen zien we al jaren diverse prototype tv’s met deze resolutie verschijnen. Het Japanse NHK is één van de grote spelers achter de hoge resolutie en de Japanse overheid heeft aangegeven in 2020 de Olympische Spelen in 8K Ultra HD uit te willen zenden. Voor consumenten is er zowel op het gebied van 8K-hardware als op het gebied van 8K-content nog niks te vinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.