Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

20th Century Fox brengt alle nieuwe films in 4K Ultra HD en HDR uit

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2015, 15:02 CategorieBlu-ray

Nu 4K Ultra HD tv’s in grote aantallen beschikbaar zijn en de topmodellen van dit jaar over ondersteuning voor high dynamic range (HDR) beschikken is het wachten op content. Gelukkig lijkt Hollywood helemaal klaar voor deze technieken. Eén van de grootste studio’s heeft zelfs laten weten alle nieuwe films in Ultra HD en HDR uit te brengen,

Hollywood lijkt achter de boodschap te staan dat Ultra HD en HDR (high dynamic range) het kijken van films naar nieuwe hoogten gaan brengen. Niet alleen de resolutie gaat fors omhoog dankzij 4K Ultra HD, ook de lichtopbrengst, het contrast en het kleurenspectrum worden verbeterd middels HDR. Er staat ons dus een indrukwekkendere kijkervaring te wachten, mits er content beschikbaar komt.

20th Century Fox heeft deze week laten weten dat alle toekomstige films in Ultra HD en HDR uitgebracht zullen worden. Daarnaast wordt een aantal reeds uitgebrachte films opnieuw uitgebracht, waaronder X-Men: Days of Future Past en The Maze Runner. Maar, hoe krijg je deze content dan thuis? Het wachten is op de eerste Ultra HD Blu-ray discs en spelers die tegen het einde van dit jaar verschijnen. Daarnaast hebben diverse streamingdiensten, waaronder Netflix en Amazon, reeds aangegeven films en series in 4K en HDR te gaan streamen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.