Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube wil eigen series en een film maken

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 20:33 CategorieStreamingdiensten

Dinsdagavond heeft YouTube bekendgemaakt dat het met populaire videomakers vier series en een eigen film wil gaan produceren voor het videostreamingnetwerk. YouTube gaat daarvoor samenwerken met Fine Brothers, Prank vs Prank, Joey Graceffa en Smosh.

YouTube gaat eigen content produceren

Op dinsdagavond Nederlandse tijd heeft de videostreamingwebsite YouTube aangekondigd zelf vier series en een eigen film te gaan produceren. Het gaat hier om originele content die je straks alleen op YouTube vindt. Daarvoor gaat de videosite de samenwerking aan met populaire contentmakers: Fine Brothers, Prank vs Prank, Joey Graceffa en Smosh. Wanneer we alle content mogen verwachten, is helaas nog niet bekendgemaakt. Wel weten we dat het hier om een jarenplan gaat, dus het kan nog een tijdje duren.

YouTube maakt deze stap om het netwerk interessant te houden, voor zowel content creators als kijkers. Hier in Nederland merken we er misschien nog niet veel van, van YouTube’s voornemen contentmakers beter te ondersteunen, maar in Noord-Amerika, Groot-Brittannië, Japan en Brazilië bestaan er speciale YouTube-kantoren waar videomakers terecht kunnen voor een werkplek, ervaring, motivatie en ondersteuning. Ook is unieke content aanbieden een stap die meerdere videostreamingdienst maken, om het pakket interessant te houden.

Onlangs introduceerde YouTube nog Music Key: een abonnement om ongestoord, zonder reclames, muziek te beluisteren op YouTube. Die lijn wil het bedrijf doortrekken naar de rest van de site: bezoekers kunnen sommige content dan alleen nog bekijken wanneer ze voor de toegang betalen middels een maandabonnement. Ondanks het feit dat er een aantal grote YouTube-contentmakers is die het niet eens is met die beslissing, gaat de site het toch doorzetten, vanwege de “concurrentie op het gebied van videostreaming”. Wordt vervolgd…

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.