YouTube trekt stekker uit een aantal oude apps

21 april 2015 1 Minuut 1 Reacties
YouTube-smart-tv

YouTube heeft bekendgemaakt dat een aantal oude apps, zoals op oude Apple TV's, niet meer zullen werken; je zult dus elders moeten kijken. Ook een aantal iOS-apparaten merken hier het effect van, evenals smart tv's en spelcomputers.

Geen YouTube-app meer op oude apparaten

YouTube heeft laten weten dat er vanaf vandaag een aantal YouTube-apps op oudere apparaten niet meer zullen werken. Dat heeft te maken met de YouTube Data api V2, die, zoals YouTube dat noemt, met pensioen gaat. Dat houdt in dat er een aantal apparaten geen YouTube-video’s meer ondersteunen via de native app, zoals Apple TV van de tweede generatie en iOS-apparaten die op iOS 6 of lager draaien. Ook mensen met een smart tv, spelcomputer of Google TV in huis moeten even naar deze pagina gaan om te kijken of zijn getroffen.

Het gaat met name om apparaten die uit 2012 komen of ouder zijn, zoals Sony-televisies en blu-ray-spelers en Panasonic televisies en blu-ray-spelers die het voortaan zonder YouTube-ap moeten doen. Soortgelijk nieuws kwam al eerder naar buiten, wat een hoop mensen ontzettend kwaad heeft gemaakt. Bezoekers van Homecinema Magazine lieten in reacties weten dat dit soort acties echt niet kunnen, klantonvriendelijk zijn en apparaten in sommige gevallen waardeloos maakt, omdat de YouTube-applicatie het grootste unique selling point was.

Gelukkig is er wel een alternatief in de vorm van Google Chromecast, die sinds maart 2014 beschikbaar is in Nederland. Om erachter te komen wat voor apps je allemaal kunt gebruiken met de hdmi-dongle, heeft Google een speciale Cast Store gelanceerd voor het platform. Binnen deze sectie binnen de Google Play Store is het mogelijk te zien welke apps je al geïnstalleerd hebt en welke apps er bijvoorbeeld op je favorietenlijst staan. Ook kun je er natuurlijk nieuwe applicaties ontdekken, zoals bijvoorbeeld de YouTube-app.

Reacties (1)