Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One-spellen streamen komt steeds dichterbij

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2015, 12:32 CategorieGaming

Wanneer is nog niet duidelijk, maar Xbox One-spellen streamen naar andere apparaten komt steeds dichterbij, zo blijkt uit de nieuwe update. Die update is momenteel alleen te downloaden voor Preview-programmaleden.

Xbox One-spellen streamen naar andere apparaten

De Xbox One mag dan misschien qua verkopen wel flink achterlopen op de PlayStation 4, dat houdt niet in dat Microsoft er alles aan doet om het platform te verbeteren. Elke maand verschijnt er een nieuwe update voor het apparaat en wanneer je lid bent van het Preview-programma, dan kun je rekenen op twee updates. Leden van dat programma is inmiddels opgevallen dat er een nieuwe functie in bèta is gegaan op de One, namelijk het streamen van gamecontent naar andere apparaten – helaas is het momenteel niet heel erg toegankelijk.

Hoewel de mei-update voor Xbox One voornamelijk in het teken staat van prestatieverbeteringen en bugfixes, krijgen we dus tenminste één grote nieuwe feature te zien. Of nou ja, niet helemaal, want het werkt niet. Om deze functie te kunnen gebruiken heb je Windows 10 en de Xbox One-app voor Windows 10 nodig. Maar omdat nog niet iedereen Windows 10 draait (in z’n preview-versie) en de Xbox One-app nog niet voorzien is van de nodige updates, kunnen we momenteel de streamingdienst nog niet uitproberen als Preview-leden.

Dit is niet het enige wat Microsoft nog in petto heeft voor het One-platform. In de komende maanden maakt de Xbox One ook de overstap naar Windows 10, waar het gebruik kan maken van de universele applicaties. Ook is het zo dat er games zullen zijn die voor één platform gekocht kunnen worden en overal opgespeeld kunnen worden (Xbox, pc, tablet, smartphone). Onlangs is de Xbox One nog voorzien van een aantal handige functies, zoals het versturen van spraakberichten en het maken van screenshots binnen een game.

 • Delen:

Reacties

 1. Michel
  15 april, 2015 om 12:55

  De X1 flink achterlopen op de PS4?? Wat een bullshit is dat! Qua aantallen zal de X1 flink achterlopen ja, maar niet het apparaat an sich. De X1 heeft ontzettend veel mogelijkheden en functionaliteiten waar de PS4 alleen maar van kan dromen!! Betere online-mogelijkheden en stabieler, betere exclusives (mijn mening dan) en vaak zien games er zelfs nog scherper uit op de X1, en hebben vaak iets mooiere kleuren ondanks de iets lagere resolutie. Dus schei uit dat de X1 flink achterloopt. Ik dacht dat een nieuwssite zoals jullie onpartijdig zouden zijn…

  • Wesley
   16 april, 2015 om 11:08

   Nergens in het bericht claim ik dat de One technisch slechter is dan de PS4. Er staat letterlijk het woordje ‘verkopen’ bij. Dus ik snap de ophef niet 🙂

   Voor wat het waard is: ik heb zelf een One en gebruik het apparaat elke dag, omdat hij zo veelzijdig is. En ja, de One was een bewuste keuze.

  • Miriam
   20 april, 2015 om 15:09

   Jij bent ook snel op je pik getrapt. Er staat toch dat de verkoop flink achterloopt… lezen is een kunst 😛

 2. Michel
  22 april, 2015 om 10:06

  Het woord “qua verkoop” stond er eerst NIET tussen.Ik heb het artikel 2x goed doorgelezen voordat ik ging reageren.Dat de X1 achterloopt qua verkoop boeit me niet. Dat is gewoon een feit en daar val ik niet over. Maar wel op de manier hoe het artikel eerst werd geplaatst.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.