Xbox One-spellen streamen komt steeds dichterbij

15 april 2015 1 Minuut 4 Reacties
Microsoft-Xbox-One

Wanneer is nog niet duidelijk, maar Xbox One-spellen streamen naar andere apparaten komt steeds dichterbij, zo blijkt uit de nieuwe update. Die update is momenteel alleen te downloaden voor Preview-programmaleden.

Xbox One-spellen streamen naar andere apparaten

De Xbox One mag dan misschien qua verkopen wel flink achterlopen op de PlayStation 4, dat houdt niet in dat Microsoft er alles aan doet om het platform te verbeteren. Elke maand verschijnt er een nieuwe update voor het apparaat en wanneer je lid bent van het Preview-programma, dan kun je rekenen op twee updates. Leden van dat programma is inmiddels opgevallen dat er een nieuwe functie in bèta is gegaan op de One, namelijk het streamen van gamecontent naar andere apparaten – helaas is het momenteel niet heel erg toegankelijk.

Hoewel de mei-update voor Xbox One voornamelijk in het teken staat van prestatieverbeteringen en bugfixes, krijgen we dus tenminste één grote nieuwe feature te zien. Of nou ja, niet helemaal, want het werkt niet. Om deze functie te kunnen gebruiken heb je Windows 10 en de Xbox One-app voor Windows 10 nodig. Maar omdat nog niet iedereen Windows 10 draait (in z’n preview-versie) en de Xbox One-app nog niet voorzien is van de nodige updates, kunnen we momenteel de streamingdienst nog niet uitproberen als Preview-leden.

Dit is niet het enige wat Microsoft nog in petto heeft voor het One-platform. In de komende maanden maakt de Xbox One ook de overstap naar Windows 10, waar het gebruik kan maken van de universele applicaties. Ook is het zo dat er games zullen zijn die voor één platform gekocht kunnen worden en overal opgespeeld kunnen worden (Xbox, pc, tablet, smartphone). Onlangs is de Xbox One nog voorzien van een aantal handige functies, zoals het versturen van spraakberichten en het maken van screenshots binnen een game.

Reacties (4)