Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One krijgt Miracast-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op22 april 2015, 18:23 CategorieGaming

Microsoft heeft bekendgemaakt wat we de aankomende maand mogen verwachten qua nieuwe features op de Xbox One-spelcomputer. We kunnen sowieso rekening op Miracast-ondersteuning; de Preview-update is nu onderweg.

Miracast-ondersteuning voor Xbox One

Microsoft heeft aangekondigd (eindelijk) met Miracast-ondersteuning te komen voor Xbox One. Hoewel de populaire spelcomputer altijd al in staat is geweest mediabestanden te ontvangen vanaf een pc, via een stream, is het in mei ook mogelijk foto’s en video’s vanaf je Android- en Windows-smartphone te versturen via Miracast. Ook maakt deze functie het mogelijk om het scherm te spiegelen van de bron: zo kun je dus het scherm van je smartphone of pc via je Xbox One straks op je grote televisie laten weergeven; super handig.

De optie komt beschikbaar in de Preview-app van Xbox One SmartGlass op Android en Windows Phone, waar gebruikers straks ook hun spelcomputer aan en uit mee kunnen zetten. Verder zien we dat Microsoft bezig is met het uitbreiden van de Windows 10 Xbox-app; het lijkt er steeds meer op dat Microsoft een vertrouwde Xbox-omgeving wil creëren op pc, met als enige verschil dat het platform geen originele Xbox One-games kan afspelen. Check de bovenstaande video, waarin de community manager alles uitlegt over de update.

Miracast is een bepaalde techniek dat het mogelijk maakt video of andere mediacontent middels Wi-Fi Direct te streamen van het ene apparaat naar het andere apparaat. Zo kun je het scherm van je smartphone of tablet eenvoudig weergeven op je tv (mirroring) zonder veel vertraging. De twee apparaten hoeven niet perse verbonden te zijn met een Wifi-netwerk. Ze zetten namelijk samen een zogenaamde ad-hoc netwerk op, een netwerkje dat alleen tussen beide apparaten gebruikt wordt. Hierdoor kan een hogere snelheid behaald worden.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.