Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Volgende Apple TV ondersteunt geen 4k-video’

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2015, 11:58 CategorieMediaspelers

Naar verluidt zal de volgende Apple TV, dat kastje voor onder je televisie, geen ondersteuning bieden voor 4k-videocontent. Apple zou 4k nog niet omarmen, omdat het bedrijf vindt dat het nog in de kinderschoenen staat.

Gerucht: Nieuwe Apple TV zonder 4k

Er zijn mensen die kunnen beargumenteren dat de 4k-contentmarkt op dit moment nog een zooitje is – of je het daar nou mee eens bent of niet, Apple gaat er voorlopig in elk geval niets aan doen om daar verandering in aan te brengen. Want wat blijkt? Naar verluidt zou Apple niet voornemens zijn 4k-ondersteuning aan te bieden voor de volgende Apple TV. Die geruchten zijn ontstaan na de realisatie dat Apple nog niets bekendgemaakt heeft over 4k voor iTunes of Apple TV, aangezien het bedrijf van mening zou zijn dat het nog in de kinderschoenen staat.

Apple mag dan misschien niet de enige zijn die 4k momenteel niet omarmd alsof het de nieuwe standaard is, maar het is in elk geval geen goed nieuws voor de 4k-televisiemarkt die momenteel opkomt. Dat betekent natuurlijk niet dat Apple geen interesse in tv heeft; het bedrijf heeft zijn prioriteiten gewoonweg ergens anders liggen. Zo heeft het voor drie maanden exclusief HBO op de Apple TV- en iOS-producten en gaat het mogelijk in juni zijn eigen televisiedienst presenteren. En dan is er nog het idee over een eigenlijke Apple-televisie.

Het streamen van videocontent hoeft helemaal geen dure business te zijn. Desondanks denkt Apple dat de kosten de pan uit rijzen wanneer het zijn eigen Apple TV-streamingservice gaat opzetten. Daarom zou Apples hoofd van de Internet Software and Services-afdeling, Eddy Cue, momenteel in gesprek zijn met verschillende, potentiële partners om over dit punt te onderhandelen. Cue’s boodschap is dat het bedrijf zich wil focussen op hard- en software en graag zou willen zien dat die partners de kosten voor het opzetten van het netwerk op zich nemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.