Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vizio onthult eerste tv’s met Dolby Vision

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2015, 12:51 CategorieLcd en led tv's

Afgelopen januari zag Dolby Vision het levenslicht. De nieuwe standaard van Dolby is niet gericht op audio maar op beeld. Dolby Vision is een variant van HDR (High Dynamic Range) en moet dus voor een hoger contrast, diepere zwartwaarden en intensere wittinten zorgen. Het was even wachten op de eerste tv’s met Dolby Vision maar deze zijn inmiddels aangekondigd.

Het Amerikaanse Vizio is de eerste tv-fabrikant die met Dolby Vision aan de slag gaat. Het bedrijf heeft deze week twee televisies aangekondigd die ondersteuning voor de HDR-standaard bieden en dus een groter dynamisch bereik hebben. De tv’s zijn in de Reference-serie te vinden en hebben een formaat van 65-inch en 120-inch.

Dolby Vision is een standaard die meegenomen moet worden in het complete productieproces van content, van creatie tot distributie. Op het gebied van content zijn er dus ook al aankondigingen gedaan. Zo gaat Warner Bros. films in 4K Ultra HD Dolby Vision distribueren via de Amerikaanse streamingdienst Vudu. Onder meer de films The Lego Mobie en Edge of Tomorrow zijn opnieuw gemasterd middels de Dolby Vision-standaard.

Er zit natuurlijk ook een maar aan dit alles want zoals gezegd is Dolby Vision één van de HDR-standaarden die momenteel gebruikt worden. Dolby geeft aan dat onder meer Philips, Hisense en Toshiba deze standaard gaan gebruiken maar onlangs liet Philips weten in eerste instantie de open HDR-standaard te zullen ondersteunen. Panasonic, LG en Samsung kiezen weer voor een andere HDR-standaard die niet direct compatibel is met Dolby Vision. Het blijft dus voorlopig afwachten wat dé standaard gaat worden.

Lees meer over wat Dolby Vision is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.