Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tv’s van Sony en LG krijgen als eerste ‘Netflix certificaat’

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2015, 12:42 CategorieStreamingdiensten

Netflix is met een flinke push bezig op het gebied van hardware. Waar we vorig jaar Netflix als app al tegenkwamen op tv’s en mobiele apparaten gaat het bedrijf nu voor de hardware. Diverse tv’s worden dit jaar al uitgerust met een afstandsbediening die is voorzien van een Netflix-knop en nu komt de dienst ook met een speciaal certificaat voor tv’s.

In januari maakte Netflix al bekend met een eigen keurmerk voor tv’s te komen. Deze tv’s zijn volgens de dienst uitermate geschikt voor het streamen van series, documentaires en films die via Netflix aangeboden worden. Deze week maakt Netflix bekend welke tv’s reeds aan de eisen voldoen. Zo zijn alle Android TV’s van Sony en de 4K Ultra HD tv’s van LG voorzien van een ‘Netflix Recommended TV’ label.

Maar, wat houdt dit label nu precies in? Volgens Netflix laadt de applicatie op tv’s met een dergelijk certificaat vele malen sneller dan op andere modellen, al maakt het bedrijf niet bekend wat het exacte verschil is. Ook krijgen bezitters van de aangeraden tv’s sneller toegang tot nieuwe features van de dienst en moet de Netflix-app direct na het aanzetten van de tv opgestart kunnen worden. Al met al zal het verschil voor consumenten niet bijzonder groot zijn maar het geeft fabrikanten weer dat beetje extra om hun modellen van de concurrentie de onderscheiden.

  • Delen:

Reacties

  1. Yahya
    23 mei, 2016 om 22:09

    Wat is je praktijkervaring intussen met deze netflix gecertificeerde tv’s? Is het verschil groot?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.