Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tidal geeft onafhankelijke muzikanten extra ruimte

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2015, 11:18 CategorieStreamingdiensten

Met Tidal Discovery wil de muziekstreamingdienst onafhankelijke muzikanten extra de ruimte geven voor het plaatsen van hun muziek. Hierdoor hoeven die muzikanten niets meer te maken te hebben met platenlabels, aangezien ze zelf de controle over hun muziek hebben.

Meer ruimte voor onafhankelijke muzikanten op Tidal

Ook al wordt Tidal gesteund door de meest rijke en succesvolle artiesten van vandaag de dag, of in elk geval een groot deel daarvan, dat betekent niet dat de muziekstreamingdienst de kleinere muzikant vergeet. Tidal heeft namelijk Discovery bekendgemaakt: een nieuwe feature voor de dienst, die extra ruimte aanbiedt voor de kleine en vooral onafhankelijke muzikant. Die muzikanten kunnen hun eigen muziek direct uploaden naar Tidal, zonder dat ze daarvoor in aanraking hoeven te komen met de grote boze platenmaatschappijen.

Met deze zet wil Tidal graag bereiken dat er geen blokkades meer bestaan voor muzikanten die het doel hebben hun muziek aan de man te krijgen, via de streamingdiensten. De artiesten die gebruikmaken van Tidal Discovery, zullen hun eigen dashboard krijgen met daarin allerlei relevante informatie over het luistergedrag van de mensen die naar hun muziek luisteren. Ook zien ze waar die mensen vandaan komen en krijgen ze toegang tot hun e-mailadres. Dit soort informatie kreeg eerst de platenmaatschappij alleen, maar nu dus ook de indies.

Tidal wil daarnaast benadrukken dat de pay-out aan die indies gelijk is aan de grotere artiesten – ze krijgen dus een groter deel van de inkomsten dan bijvoorbeeld op Spotify, mits er meer mensen voor het duurdere abonnement gaan, natuurlijk. Momenteel heeft Tidal het wel zwaar. De apps zakken weg op de verschillende applijsten en ook aan de top verloopt niet alles zoals het hoort te gaan. De consensus die bestaat over de dienst is elk geval duidelijk: hij is er meer voor de artiesten en minder voor de consumenten; en wie wil daar nu voor betalen?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.