Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert HT-ST9 en HT-NT3 soundbars met hoge resolutie audio

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2015, 12:06 CategorieLuidsprekers

Naast drie draadloze speakers met een compact formaat komt Sony met drie nieuwe soundbar home cinema-systemen. Alledrie de systemen zijn voorzien van ondersteuning voor Multi-room en kunnen hoge resolutie audio weergeven.

Sony soundbar-audiosystemen

Multi-room maakt muziekweergave uit verschillende draadloze audiobronnen mogelijk via een stabiele draadloze verbinding. De nieuwe SongPal-app geeft de volledige controle, want hiermee bepaal je welke muziek je wilt beluisteren met de directe keuze uit audiosystemen in en rondom het huis. Een groepsweergave kan worden gerealiseerd door met de vinger de zichtbare audiobronnen naar elkaar toe te slepen. De SongPal-app geeft toegang tot de meest gebruikte native muziek-apps en voegt daarbij de controlemogelijkheid toe over de verschillende audiosystemen in huis.

Alle nieuwe audiosystemen die deze week aangekondigd worden beschikken over ondersteuning voor hoge resolutie audio, ook wel High-Resolution Audio genoemd. High-Resolution Audio biedt details en emoties zoals de artiest het bedoeld heeft. High-Resolution Audio geeft veel meer details dan MP3-bestanden of cd’s en onthult de subtiele nuances en dynamiek van elke noot. Ook als naar sterk gecomprimeerde MP3-bestanden wordt geluisterd, verbetert de DSEE HX-technologie van Sony de muziekbestanden grenzend aan High-Resolution Audiokwaliteit (upscaling).

Sony-HT-NT3

De nieuwste draadloze luidsprekers, Sound Bars, receivers en hifi-systemen van Sony zijn compatibel met Google Cast. Hiermee ‘Cast’ je jouw favoriete muziek en populaire streamingdiensten, zoals Deezer en Google Play Music vanaf een smartphone of tablet. Veel muziek is toegankelijk en tijdens het luisteren is de impact op de batterijduur van mobiel of tablet minimaal. Zoek je favoriete muziekdienst, tik op de cast-knop van je smartphone of tablet – en je hoort de muziek onmiddellijk op het toestel dat je kiest.

Sony HT-ST9 en HT-NT3

De hierboven genoemde features verschijnen op onder meer de HT-ST9 en HT-NT3 soundbar-systemen. De HT-ST9 en de HT-NT3 zijn allebei compatibel met High-Resolution Audio en ondersteunen LDAC voor streaming van hoogwaardige audiokwaliteit via Bluetooth. En dankzij de ondersteuning van Google Cast en Spotify Connect kun je muziek van diverse bronnen direct weergeven.

Sony-HT-ST9-1

De ST9 is volgens de Japanse fabrikant de beste soundbar tot nu toe. Deze biedt een 7,1-kanaals luisterervaring met nieuw ontworpen coaxiale High-Resolution Audio-luidsprekers met afzonderlijke woofer- en tweeterdrivers in een enkele compacte unit. Dankzij de in samenwerking met Sony Pictures Entertainment ontwikkelde front surround DSP-technologie moet je volgens Sony helemaal op in films en muziek. De HT-ST9 heeft een vermogen van 800 Watt en is geschikt voor tv’s met een formaat van 46-inch of groter. De HT-NT3 is een kleinere soundbar met een 2.1-kanaals audiosysteem en een vermogen van 400 Watt.

Sony TV Base-luidspreker HT-XT3

De HT-XT3 is een TV Base-luidspreker, waar je dus een tv op kunt plaatsen. Dit is de allereerste TV Base-luidspreker van Sony die klaar is voor High-Resolution Audio en Google Cast. De speaker biedt een 2,1-kanaals geluid uit coaxiale High-Resolution Audio-luidsprekers en twee ingebouwde subwoofers. Het systeem heeft een vermogen van 350 Watt. De TV Base-luidspreker is voorzien van Bluetooth met NFC en kan tv’s tot 50 kg dragen. Hiermee kunnen tv’s met een formaat van maximaal 65-inch gebruikt worden.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe soundbar home cinema-systemen van Sony zijn verkrijgbaar vanaf mei. De adviesprijs van de HT-ST9 is 1500 euro, de HT-NT3 gaat 750 euro kosten en de HT-XT3 krijgt een prijs van 500 euro mee. Een overzicht van de specificaties vind je hier.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.