Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony koopt en sluit OnLive-gamestreamingdienst

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2015, 10:02 CategorieGaming

Sony heeft bekendgemaakt dat het de online gamestreamingdienst OnLive heeft gekocht en zal sluiten aan het einde van de maand. Tot en met dertig april kun je de dienst nog gebruiken en daarna houdt alles met betrekking tot OnLive op te bestaan.

Sony koopt OnLive, sluit dienst eind april

Sony heeft wel eens vaker zijn bankrekening geleegd om een bedrijf binnen de gamesindustrie te kopen en vandaag zien we dat Sony dat kunstje nog niet verleerd is. Sony kondigt namelijk aan dat het de online gamestreamingdienst OnLive heeft gekocht, voor een onbekend bedrag. Echter, in plaats van de dienst te integreren met de technologie van Gaikai, dat nu PlayStation Now geworden is, sluit Sony de boel eind deze maand. Mocht je dus een abonnement op de dienst hebben, dan stopt die automatisch aan het einde april.

Heb je daarvoor een speciale console of controller aangeschaft, zodat je OnLive kon spelen zoals je zelf wilde, dan heb je helemaal pech: je krijgt je geld niet terug. Tenzij je die hardware na 1 februari 2015 hebt gekocht; dan kun je het bedrijf mailen op support@onlive.com, met als onderwerp Hardware Refund. OnLive heeft bijna vijf jaar bestaan. Het bedrijf heeft ingezet op het idee een soort Spotify voor games te willen worden, waar je als gebruiker geen high-end pc of spelcomputer voor nodig zou hebben. Maar het mocht helaas niet baten.

Wij in Europa hebben nog geen toegang tot de streamingdienst PlayStation Now. Met PlayStation Now is het mogelijk PlayStation 3-spellen te spelen op je PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation TV, Sony Bravia-tv’s en in de toekomst ook Samsung-tv’s. Voor twintig dollar per maand krijg je onbeperkt toegang tot de dienst. Neem je een abonnement voor drie maanden, dan betaal je 44,99 dollar per maand en krijg je dus 15 dollar korting. Je kunt daarmee in één klap zo’n 150 titels direct gaan spelen. Mits je een goede internetverbinding  hebt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.