Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert STR-DN1060 en STR-DN860 AV-receivers

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2015, 12:19 CategorieReceivers

Naast drie draadloze luidsprekers en drie soundbar home cinema-systemen kondigt Sony deze week ook twee nieuwe AV-receivers aan. De STR-DN1060 en STR-DN860 bieden ondersteuning voor Multi-room audio en hoge resolutie audio, kunnen bediend worden met de Songpal-app en beschikken over Bluetooth.

Sony audiosystemen

De nieuwe receiver van Sony maken onderdeel uit van de Multi-room systemen en kunnen dus overal in huis muziek verzorgen. De nieuwe SongPal-app geeft de volledige controle, want hiermee bepaal je welke muziek je wilt beluisteren met de directe keuze uit audiosystemen in en rondom het huis. Een groepsweergave kan worden gerealiseerd door met de vinger de zichtbare audiobronnen naar elkaar toe te slepen. De SongPal-app geeft toegang tot de meest gebruikte native muziek-apps en voegt daarbij de controlemogelijkheid toe over de verschillende audiosystemen in huis.

Alle nieuwe audiosystemen die deze week aangekondigd worden beschikken over ondersteuning voor hoge resolutie audio, ook wel High-Resolution Audio genoemd. High-Resolution Audio biedt details en emoties zoals de artiest het bedoeld heeft. High-Resolution Audio geeft veel meer details dan MP3-bestanden of cd’s en onthult de subtiele nuances en dynamiek van elke noot. Ook als naar sterk gecomprimeerde MP3-bestanden wordt geluisterd, verbetert de DSEE HX-technologie van Sony de muziekbestanden grenzend aan High-Resolution Audiokwaliteit (upscaling).

Sony-STR-DN1060

De nieuwste draadloze luidsprekers, Sound Bars, receivers en hifi-systemen van Sony zijn compatibel met Google Cast. Hiermee ‘Cast’ je jouw favoriete muziek en populaire streamingdiensten, zoals Deezer en Google Play Music vanaf een smartphone of tablet. Veel muziek is toegankelijk en tijdens het luisteren is de impact op de batterijduur van mobiel of tablet minimaal. Zoek je favoriete muziekdienst, tik op de cast-knop van je smartphone of tablet – en je hoort de muziek onmiddellijk op het toestel dat je kiest.

Sony STR-DN1060 en STR-DN860

De STR-DN1060 en STR-DN860 zijn allebei 7,2-kanaals AV-receivers die volgens de Japanse fabrikant over een superieure constructie beschikken, volop verbindingsmogelijkheden (inclusief 6 HDMI-ingangen voor de DN1060 / 5 voor de DN860) bieden en over audiocomponenten van topkwaliteit beschikken.

Sony-STR-DN860-1

High-Resolution Audio brengt de opwinding van live muziek naar de woonkamer, met ondersteuning van een hele reeks Hi-Res bestandsformaten, zoals DSD tot 5,6 MHz 2-kanaals (USB/netwerk), DSD 2,8 MHz 5,1-kanaals (USB/netwerk/HDMI), 24 bit 192 kHz WAV (7,1-kanaals) / FLAC (5,1-kanaals). Met LDAC is draadloos audio van hoge kwaliteit te streamen (3 keer meer dan normaal). Je krijgt daarbij toegang tot een groot aanbod van online muziekdiensten.

4K-optimalisatie en HDCP 2.2 pass-through garanderen optimale 4K-streaming. Met Screen Mirroring krijg je daarnaast het Full HD-beeld van de smartphone op het grote scherm te zien – en de ondersteuning van MHL 3.0 reproduceert het scherm van de Xperia-smartphone op een aangesloten tv in gedetailleerde 4K Ultra HD-weergave. Natuurlijk is ook Bluetooth aanwezig voor het draadloos streamen van audio.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe AV-receivers van Sony zijn verkrijgbaar vanaf mei. De STR-DN1060 krijgt een adviesprijs van 700 euro mee, de STR-DN860 gaat 550 euro kosten. Een overzicht van alle specificaties vind je hier.

  • Delen:

Reacties

  1. Herman
    20 september, 2015 om 0:55

    Waar zit ‘m het prijsverschil in? Als ik de specs naast elkaar leg zijn ze vrijwel identiek, op de prijs na. Kan iemand mij uitleggen hoe dit zit? BVD

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.