Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert SRS-X99, SRS-X88 en SRS-X77 draadloze luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2015, 11:43 CategorieLuidsprekers

Sony heeft eerder dit jaar al een drietal draadloze luidsprekers in de SRS-serie gepresenteerd maar deze week voegt de Japanse fabrikant drie geavanceerdere modellen aan het assortiment toe. Sony komt met de SRS-X99, SRS-X88 en SRS-X77 draadloze speakers naar Nederland.

Sony draadloze audiosystemen

De nieuwe speakers van Sony maken onderdeel uit van de Multi-room systemen en kunnen dus overal in huis muziek verzorgen. De nieuwe SongPal-app geeft de volledige controle, want hiermee bepaal je welke muziek je wilt beluisteren met de directe keuze uit audiosystemen in en rondom het huis. Een groepsweergave kan worden gerealiseerd door met de vinger de zichtbare audiobronnen naar elkaar toe te slepen. De SongPal-app geeft toegang tot de meest gebruikte native muziek-apps en voegt daarbij de controlemogelijkheid toe over de verschillende audiosystemen in huis.

Alle nieuwe audiosystemen die deze week aangekondigd worden beschikken over ondersteuning voor hoge resolutie audio, ook wel High-Resolution Audio genoemd. High-Resolution Audio biedt details en emoties zoals de artiest het bedoeld heeft. High-Resolution Audio geeft veel meer details dan MP3-bestanden of cd’s en onthult de subtiele nuances en dynamiek van elke noot. Ook als naar sterk gecomprimeerde MP3-bestanden wordt geluisterd, verbetert de DSEE HX-technologie van Sony de muziekbestanden grenzend aan High-Resolution Audiokwaliteit (upscaling).

Sony-SRS-X77

De nieuwste draadloze luidsprekers, Sound Bars, receivers en hifi-systemen van Sony zijn compatibel met Google Cast. Hiermee ‘Cast’ je jouw favoriete muziek en populaire streamingdiensten, zoals Deezer en Google Play Music vanaf een smartphone of tablet. Veel muziek is toegankelijk en tijdens het luisteren is de impact op de batterijduur van mobiel of tablet minimaal. Zoek je favoriete muziekdienst, tik op de cast-knop van je smartphone of tablet – en je hoort de muziek onmiddellijk op het toestel dat je kiest.

De SRS-X99 draadloze Multi-room High-Resolution Audio-luidspreker is een systeem met zeven 2,1-kanaals luidsprekers en vier Super Tweeters voor gedetailleerde hoge tonen, en levert een totaal vermogen van 154 Watt. De speaker beschikt onder meer over een S-Master HX-digitale versterker die vervorming tot een minimum beperkt, DSEE HX en ondersteuning van Hi-Res-audiobestanden.

De SRS-X88 geeft een krachtig geluid in een nog kleinere behuizing met een subwoofer, mid-range speakers en twee supertweeters voor Hi-Res audioweergave. Wil je graag naar buiten? De draagbare SRS-X77 heeft een ingebouwde oplaadbare batterij: goed voor tot 10 uur muziek, thuis of onderweg.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe draadloze speakers van Sony zijn verkrijgbaar vanaf juni. De adviesprijs van de SRS-X99 is 700 euro, de SRS-X88 gaat 430 euro kosten en de SRS-X77 krijgt een prijs van 330 euro mee.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.