Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony brengt HDR naar X9405C- en X9305C-serie 4K Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2015, 10:25 CategorieLcd en led tv's

Sony maakt vandaag bekend dat de topmodellen voor 2015, de tv’s in de X9405C- en X9305C-serie, voorzien worden van HDR-weergave. De update brengt High Dynamic Range naar de modellen en wordt komende zomer gratis via een firmware-update verspreid.

HDR voor Sony tv’s

HDR (High Dynamic Range) is een opkomend videoformaat dat een breder spectrum van helderheidsniveaus kan weergeven. Het contrast wordt verhoogd waardoor meer subtiele details zichtbaar zijn, de zwartwaarden zijn lager en de wittinten intenser. HDR-content zal dit jaar beschikbaar worden via grote videoaanbieders zoals Netflix en Amazon.

Sony heeft de topmodellen daarbij voorzien van een eigen techniek, X-tended Dynamic Range PRO (75-inch) en X-tended Dynamic Range (55-inch en 65-inch modellen), met extreme helderheid en diepere zwart tinten. Ook zijn de tv’s uitgerust met de nieuwe 4K Processor X1, voor een gedetailleerde scherpte bij elke weergave.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Bravia X93C en X94C 4K Ultra HD TV-series maken deel uit van de nieuwe Sony 2015 lcd led tv line-up. Deze televisies zijn vanaf mei in de winkels te koop. De Bravia X93C is verkrijgbaar in 55-inch voor 3.500 euro, 65-inch voor 4.500 euro. De X94C is er in 75-inch voor 9.000 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.