Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Première seizoen 5 van Game of Thrones zet nieuw record neer

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2015, 11:02 CategorieStreamingdiensten

Ondanks het feit dat de eerste vier afleveringen van seizoen 5 van Game of Thrones waren gelekt, zette de première toch een nieuw record. Er keken ongeveer zeventien procent meer mensen naar de eerste aflevering dan met seizoen vier het geval was.

Nieuw record voor Game of Thrones

HBO was ongetwijfeld geïrriteerd toen bleek dat de eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen van Game of Thrones waren gelekt. Het begin van het nieuwe seizoen moest een boost aan het onlangs in Noord-Amerika gelanceerde platform HBO Now gaan geven en een lek zoals deze zou nog wel eens meer dan roet in het eten kunnen gooien. Desondanks heeft het de Game of Thrones-serie er niet van weerhouden een nieuw record neer te zetten wat het aantal kijkers naar de eerst aflevering betreft: dat waren er meer dan bij seizoen vier.

In totaal heeft de eerste aflevering van seizoen vijf zo’n zeventien procent meer kijkers weten te trekken dan de première van seizoen vier. Acht miljoen mensen hebben naar de episodes gekeken, wat een stijging van 1,16 miljoen kijkers is. Dit patroon herkennen we ook bij een serie als The Walking Dead, die ook keer op keer tijdens de première zijn eigen kijkersrecord verbreekt. Game of Thrones heeft in vijf jaar tijd echter zijn kijkersbasis verviervoudigt: de serie begon ooit met 2,2 miljoen kijkers. De serie is inmiddels een cultureel fenomeen.

De eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen van Game of Thrones staan al online en zijn al te downloaden voor iedereen die daar interesse in heeft. De afleveringen doken zondagmiddag op, voordat dat vijfde seizoen in première ging op de betaalzender en videostreamingdienst HBO de eerste aflevering op zondagnacht, Nederlandse tijd, had uitgezonden. Binnen enkele uren nadat de episodes online stonden, waren ze al meer dan vijftigduizend keer gedownload. HBO heeft inmiddels gereageerd op de kwestie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.