Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Popcorn Time wordt geblokkeerd in het Verenigd Koninkrijk

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2015, 11:51 CategorieStreamingdiensten

Hollywood heeft de streamingdienst Popcorn Time in het vizier en heeft het Verenigd Koninkrijk zo ver gekregen de dienst te blokkeren. Maar of het wat helpt is nog maar de vraag: via omwegen is de dienst nog steeds te bereiken.

Popcorn Time in het vizier van Hollywood

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Hollywood achter de (illegale) streamingdienst Popcorn zou gaan. En nu heeft het voor elkaar gekregen die dienst in z’n geheel te blokkeren in het Verenigd Koninkrijk, na een succesvolle rechtszaak. De app, die ook wel Netflix voor piraten wordt, wordt nu geblokkeerd onder dezelfde wetten die eerder ook torrentsites zoals The Pirate Bay uit Engeland wist te houden. Hoewel Popcorn Time iets meer dan een jaar geleden werd gelanceerd, heeft het al heel wat aandacht weten te genereren.

Niet alleen van de beruchte piraten op het internet, maar ook van productiemaatschappijen en andere streamingdiensten, zoals Netflix. Die noemt Popcorn Time een geduchte concurrent op de markt. Popcorn Time geniet vooral veel populariteit bij ‘casual gebruikers’ van het internet en dat heeft het te danken aan de simpele interface, gelijk aan Netflix, en de manier waarop er films bekeken kunnen worden, gelijk aan Netflix. Je kiest een film en kunt meteen beginnen met kijken: je hoeft hem dus niet eerst te downloaden, maar streamt hem.

Of het blokkeren van dienst daadwerkelijk effect gaat hebben op het gebruik ervan, valt nog maar te zien. De verwachting is dat het niet zo is, omdat de meeste internetgebruikers inmiddels genoeg van het wereldwijde netwerk afweten en gebruik kunnen maken van omleidingen (via een proxy) of de website virtueel vanuit een ander land kunnen bezoeken. Hollywood moet het toch echt op een andere manier proberen een dergelijke dienst tegen te gaan, want de wet is vaak niet bestemd tegen moderne ontwikkelingen technieken, zo blijkt maar weer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.