Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips reageert op sluiten van OnLive

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2015, 11:12 CategorieGaming

Philips heeft in een persbericht laten weten het de sluiting van OnLive betreurt en nu een passende compensatie wil aanbieden. Wat voor compensatie de consumenten krijgen, wordt nog onderzocht door het bedrijf.

OnLive-controller nog te gebruiken voor andere games, aldus Philips

Gisteren kwam ineens naar buiten dat Sony de OnLive-gamestreamingdienst had opgekocht en voornemens is op 30 april te sluiten. Dat houdt in dat iedereen met een abonnement op de dienst er vanaf die datum geen toegang meer tot heeft en ook al zijn games kwijt is, die niet in de Steam-bibliotheek te vinden zijn. Philips had ondertussen al een deal met OnLive gesloten en beide bedrijven werkten al maanden samen aan een promotionele actie voor Philips-televisies, waar de gamestreamingdienst voor korte tijd bij zat.

Het spreekt voor zich dat de OnLive-streamingdienst ook niet meer beschikbaar is vanaf 1 mei op alle Philips-televisies, of je nu nog in die promotionele periode zit of niet. Mocht je nu één van die consumenten zijn die een Philips-smart tv met gratis zes maanden toegang tot OnLive heeft, dan laat Philips weten dat er momenteel nog gekeken wordt naar een passend alternatief voor de dienst ter compensatie voor het beëindigen van de campagne. Mocht je er inmiddels voor betalen, dan worden er geen kosten meer in rekening gebracht.

Verder laat Philips in een statement weten dat de controller die je gebruikt(e) voor de games op OnLive nog altijd gebruikt kan worden voor de tal van Android-spellen die via de smart tv te spelen zijn, aangezien de Philips-smart tv’s die meededen met de promotionele actie draaien op Android. Het gaat hier om de modellen xxPUS7909, xxPFS8xx9, xxPUS8xx9 and xxPUS9xx9. Philips wil graag benadrukken dat met speluitgevers als Electronic Arts, Gameloft en Ubisoft, Philips-tv-eigenaars nog genoeg spellen te gamen hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.