Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Orange is the New Black krijgt nu al vierde seizoen

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2015, 15:58 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft bekendgemaakt dat er een vierde seizoen van de komedie/dramaserie Orange is the New Black aan zit te komen. Een beetje, aangezien het derde seizoen pas in de tweede week van juni van start gaat op de videostreamingdienst.

Vierde seizoen voor Orange is the New Black

Orange is the New Black keert terug in 2016. Dat staat woensdagmiddag ineens te lezen op het Twitter-account van de Netflix Original-serie. Hoewel het misschien niet geheel als een verrassing komt – de serie is nou eenmaal succesvol en leuk – is het toch vreemd dat we het nu al te horen krijgen. Het derde seizoen moet nog beginnen op de videostreamingdienst; Netflix weet dus nog helemaal niet hoeveel er naar gekeken gaat worden. Ter vergelijking: House of Cards seizoen vier werd pas een maand na de release van seizoen drie aangekondigd.

Omdat we begrijpen dat niet iedereen tijd heeft om alle series (op Netflix en daarbuiten) te kijken zoals wij dat wel hebben, proberen we in twee alinea’s uit te leggen waar de serie tot nu toe om draait. In Orange is the New Black maak je kennis met Piper. Piper is een ietwat naïeve vrouw, die naar de gevangenis gestuurd wordt om iets dat ze een aantal jaar geleden gedaan heeft. Daar ontmoet ze haar oude vriendin waar ze een relatie mee heeft gehad, die ervoor zorgt dat het vuurtje van weleer weer eens wordt opgestookt.

Ondertussen zit heel die gevangenis vol met vrouwen die allemaal wel iets op hun geweten hebben en daar niet zonder reden zitten. Larry, Pipers vriend, zit thuis op haar te wachten, terwijl hij als schrijver en journalist aan de bak probeert te komen. Hij ziet kans om iets met Pipers verhaal te doen en dat levert ongemakkelijke situaties op in combinatie met Pipers verleden, heden en toekomst. Het is bovenal een komedieserie met heel veel drama, maar wel eentje die vaak goed uit de hoek komt en weinig saaie momenten kent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.