Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo onthult instap AV-receivers voor 2015

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 12:19 CategorieReceivers

Onkyo heeft vandaag de eerste twee instap AV-receivers voor de 2015 line-up aangekondigd. De fabrikant introduceert de TX-SRS343 en TX-NR545, twee receivers die in mei in de winkels moeten liggen en de eerste producten zijn sinds Pioneer en Onkyo samengegaan zijn.

Onkyo TX-SR343

De Onkyo TX-SR343 is met een prijs van 249 Britse Ponden de goedkoopste van de twee en is voorzien van 5.1-kanaals versterking met een vermogen van 100 Watt per kanaal. Onkyo geeft aan de receiver een simpeler design meegegeven te hebben, compleet met een nieuw ontworpen back-paneel dat voorzien is van duidelijkere labels en illustraties. Natuurlijk zijn de decoders voor DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD aanwezig, plus is er de mogelijkheid om muziek draadloos te streamen middels Bluetooth.

Onkyo-TX-SR343

Onkyo TX-NR545

Een stapje hoger zien we de TX-NR545 terug. Dit is een 7.2-kanaals AV-receiver (120 Watt per kanaal) en met een prijs van 449 Britse Ponden het goedkoopste model in de Onkyo line-up dat voorzien is van ondersteuning voor Dolby Atmos. Daarbij is de receiver uitgerust met WiFi voor draadloos internet, AirPlay en Bluetooth voor het draadloos streamen van muziek en Spotify Connect. De receiver kan bediend worden middels de meegeleverde afstandsbediening of de Remote 3-app van Onkyo.

Onkyo-TX-NR545

Natuurlijk mag ook ondersteuning voor hoge resolutie audioformaten niet ontbreken. De TX-NR545 kan omgaan met onder meer 24-bit/192kHz en DSD-bestanden. Ook is er ondersteuning voor 4K Ultra HD-videomateriaal en hiervoor zijn de HDMI 2.0-poorten en is HDCP 2.2-ondersteuning aanwezig. Aan de achterzijde bevindt zich nog een usb-poort. De receiver kan middels het door Onkyo zelf ontwikkelde AccuEQ-systeem automatisch gekalibreerd worden.

Lees meer over het instellen van je AV-receiver.

 • Delen:

Reacties

 1. van loo dirk
  20 oktober, 2015 om 20:22

  Ik ben leek in deze zaken, maar ik lees op een van de websites dat de Onkyo A/V Reveiver TX SR 343 zo maar ventjes 450 Watt verbruikt. Is dit Watt per uur? Dit zou betekenen dat bij een gemiddeld afspelen van 10H per dag, zo maar eventjes 10 x 450 x 365 / 1000 = 1650 kW per jaar wordt verbruikt, goed voor ongeveer 350 €. Ben ik fout? en indien zo, waar?

  • Martijn Chel
   21 oktober, 2015 om 11:02

   Ik zie dat zo snel niet terug maar als het er staat is dit piek en dat zul je zelden halen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.