Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘NPO wil concurrentie met Netflix en Videoland aangaan’

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2015, 11:46 CategorieStreamingdiensten

De Nederlandse Publieke Omroepen (NPO) hebben natuurlijk de NPO Gemist en NPO Plus diensten al maar dat is blijkbaar nog niet genoeg. Volgens een bericht in De Volkskrant willen de omroepen de concurrentie met onder meer Netflix en Videoland aangaan met een nieuw on-demand-platform.

Uit documenten die De Volkskrant in handen heeft gekregen zou blijken dat er plannen bij de NPO liggen om een derde video-on-demanddienst te lanceren. De dienst zou gevuld worden met ‘tijdloze programma’s van de publieke omroep’, al is niet duidelijk wat we hier precies onder moeten verstaan. Mogelijk gaat het om series en programma’s die in de archieven staan en dus een tijd geleden uitgezonden zijn. De omroepen kunnen deze content nieuw leven inblazen met een extra dienst.

Met NPO Gemist kunnen consumenten reeds gratis programma’s van de publieke omroepen terugkijken. NPO Plus is daarbij in het leven geroepen om consumenten een stream in hogere kwaliteit te bieden en langer toegang te geven tot series, documentaires en programma’s. Voor NPO Plus moet betaald worden maar of dit ook bij de nieuwe dienst het geval gaat zijn is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.