Netflix wil streamen films en series veiliger maken

16 april 2015 1 Minuut 0 Reacties
Netflix

De CEO van Netflix, Reed Hastings, liet tijdens de presentatie weten dat de dienst het komende jaar overstapt op een https-verbinding.

Deze verbinding is beter beveiligd dan de standaard http-verbinding en waarborgt de gegevens en privacy van gebruikers beter. Dit is met name het geval wanneer gebruikt wordt gemaakt van een onveilig of open WiFi-netwerk.

Reed maakte daarnaast bekend dat er wereldwijd inmiddels 62,3 miljoen mensen gebruikmaken van de dienst. Dit is een stijging van 4,9 miljoen abonnees ten opzichte van een kwartaal eerder. In Nederland hebben inmiddels 856.000 huishoudens een Netflix-abonnement, zo bleek uit cijfers die Telecompaper deze week verspreidde. De omzet van het bedrijf bedraagt inmiddels 1,6 miljard dollar, de winst 25 miljoen dollar.

Vanzelfsprekend blijft Netflix veel aandacht schenken aan eigen content. Zo maakte de dienst deze week bekend met een vierde seizoen van Orange is the new black te komen en wordt er zelfs gewerkt aan een functie waarmee blinde kijkers ook kunnen genieten van films en series die door Netflix ontwikkeld zijn.

Via Nu

Reacties (0)