Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix wil streamen films en series veiliger maken

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2015, 10:29 CategorieStreamingdiensten

Netflix maakte deze week de kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van 2015 bekend. Daaruit bleek niet alleen dat het aantal abonnees van de dienst nog steeds groeit, ook maakte de dienst bekend meer aandacht aan het veilig streamen van films en series te gaan besteden.

De CEO van Netflix, Reed Hastings, liet tijdens de presentatie weten dat de dienst het komende jaar overstapt op een https-verbinding. Deze verbinding is beter beveiligd dan de standaard http-verbinding en waarborgt de gegevens en privacy van gebruikers beter. Dit is met name het geval wanneer gebruikt wordt gemaakt van een onveilig of open WiFi-netwerk.

Reed maakte daarnaast bekend dat er wereldwijd inmiddels 62,3 miljoen mensen gebruikmaken van de dienst. Dit is een stijging van 4,9 miljoen abonnees ten opzichte van een kwartaal eerder. In Nederland hebben inmiddels 856.000 huishoudens een Netflix-abonnement, zo bleek uit cijfers die Telecompaper deze week verspreidde. De omzet van het bedrijf bedraagt inmiddels 1,6 miljard dollar, de winst 25 miljoen dollar.

Vanzelfsprekend blijft Netflix veel aandacht schenken aan eigen content. Zo maakte de dienst deze week bekend met een vierde seizoen van Orange is the new black te komen en wordt er zelfs gewerkt aan een functie waarmee blinde kijkers ook kunnen genieten van films en series die door Netflix ontwikkeld zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.