Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix wil een Planet Earth-opvolger maken in 4k

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2015, 9:56 CategorieStreamingdiensten

Netflix is voornemens een opvolger te maken van de Planet Earth-serie, maar dan onder de naam Our Earth en in de 4k-resolutie. Omdat dit een project is dat letterlijk de wereld over gaat, kun je gerust spreken van het meest ambitieuze project ooit van de dienst.

De natuur in met Netflix en Planet Earth

Mogelijk zet dit consumenten aan over een 4k-televisie na te denken, aangezien je een natuurdocumentaire het beste in de hoogst mogelijke kwaliteit kunt bekijken om echt alles uit de beelden van de productie te kunnen halen, wanneer het in 4k geschoten en uitgezonden wordt. Dat is nu het geval met Netflix. De videostreamingdienst werkt samen met de mensen achter Planet Earth aan een opvolger van de miniserie, genaamd Our Earth. De serie krijgt acht afleveringen, moeten in 2019 uitkomen en wordt dus geschoten in het 4k-beeldformaat.

Omdat de serie dus letterlijk de wereld over gaat, kun je gerust spreken van één van de meest ambitieuze projecten van de videostreamingdienst. Voor Our Earth werkt Netflix niet alleen samen met World Wildlife Fund en Silverback Films, de productiemaatschappij van Planet Earth, maar ook met de makers van Disney’s natuurdocumentaireafdeling, die in het verleden Chimpanzee en African Cats heeft gemaakt. Voor Planet Earth hebben de makers Primetime Emmy-prijs in ontvangst mogen nemen, evenals een BAFTA-nomiatie.

Ergens komt deze stap niet helemaal als een verrassing. De videostreamingdienst heeft in het verleden al eens laten weten geïnteresseerd te zijn in het maken van grootschalige natuurdocumentaires en heeft inmiddels ook bewezen dat het bedrijf daar best goed in is. The Square, uitgebracht in 2013, is een documentaire die draait om de Egyptische revolutie uit 2011 en Virunga, een productie van Leonardo DiCaprio, over het leven van park rangers in de Democratische Republiek van Congo, hebben al Oscarnominaties gekregen. Wij zijn benieuwd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.