Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix streamt The X-Files in hd in de VS

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2015, 10:50 CategorieStreamingdiensten

Om onbekende reden biedt Netflix momenteel het eerste seizoen van The X-Files aan in de Verenigde Staten en nergens anders. De eerste dertien afleveringen zijn nu voor het eerst in hd te bekijken – wellicht omdat er een nieuw seizoen aan komt.

The X-Files op Netflix

Waarom weten we niet, maar tussen het Noord-Amerikaanse aanbod van Netflix is momenteel het eerste seizoen van The X-Files te vinden. De dertien beschikbare afleveringen zijn ook voor het eerst in hd te zien. De andere seizoen zijn nog spoorloos en onduidelijk is of die nog verschijnen. Sterker nog: in geen enkel ander land zien we The X-Files terug in het aanbod. Mogelijk heeft het iets te maken met de reboot die serie-ontwikkelaar Fox heeft aangekondigd voor de show: The X-Files krijgt namelijk een aantal nieuwe afleveringen.

The X-Files is een sci-fi-serie uit de jaren negentig waarin we David Duchovny als Agent Fox Mulder en Gillian Anderson als Agent Dana Scully zien spelen. De acteurs spelen twee detectives die zich bezighouden met paranormale verschijnselen, die zijn opgenomen in de zogenaamde X-Files. Opvallend aan de hd-versies is dat het er bijzonder goed uitziet. De serie is nu voor het eerst in hd en widescreen te bekijken, waardoor we het idee hebben dat de show altijd al in widescreen was opgenomen en werd gecropt voor de 4:3-tv bij jou thuis.

In totaal verschenen er negen seizoen van The X-Files, voordat de stekker er werd uitgetrokken. Hoewel de serie wellicht nooit een compleet financieel succes is geweest, heeft het in de loop der jaren wel een gigantische fanbase opgebouwd. De films waren daar het vervolg van en ook het nieuwe tiende seizoen heeft het aan die fans te danken. Helaas verschijnen er maar zes afleveringen in dat seizoen, maar op dit punt nemen we alles aan wat we maar kunnen ontvangen. Of The X-Files ook naar Netflix in Nederland toe komt, is helaas niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Henk
  24 april, 2015 om 11:16

  Uh 5 seizoenen? Er waren 9 seizoenen en The X Files waren een enorm succes, wereldwijd. Piekte tijdens het vijfde jaar. Seizoen 10 volgt volgend jaar.

  • Ronald
   09 mei, 2015 om 1:05

   Beste verkochte serie wereldwijd. Alle landen hebben destijds serie aangekocht.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.