Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Netflix populairste videostreamingdienst van Nederland’

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2015, 12:48 CategorieStreamingdiensten

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat Netflix veruit de meest populaire videostreamingdienst van Nederland is. Het laat daarmee concurrentie als Videoland Unlimited en NLZiet ver achter zich, met bijna een miljoen abonnees.

Netflix de populairste in Nederland

Uit onderzoek van Telecompaper heeft elf procent van de Nederlandse huishoudens een abonnement op Netflix, in het vierde kwartaal van 2014. Dat staat gelijk aan ongeveer 865 duizend huishoudens. Onduidelijk is nog om hoeveel kijkers het precies gaat, aangezien je één abonnement kunt delen met meerdere personen in (en buiten) je huis. De Nederlandse videostreamingdiensten zoals Videoland Unlimited en NLZiet moeten het met aanzienlijk minder abonnees doen – Netflix laat die diensten in elk geval ver achter zich.

Een kwart van die abonnees bevonden zich op moment van meten wel nog in hun proefperiode van een maand, maar het is inmiddels duidelijk dat Netflix prima in staat is mensen aan zich te binden en elke maand te laten betalen voor de service. Het marktaandeel gaat in de toekomst in elk geval nog verder groeien, aangezien zes procent van de Nederlandse consument heeft aangegeven ook een Netflix-abonnement te overwegen. De enquête is gehouden onder 6200 Nederlanders tussen de twaalf en tachtig jaar, in het vierde kwartaal van 2014.

Hoewel Netflix normaliter weinig getallen vrijgeeft over bijvoorbeeld de kijkcijfers per serie of abonnees per land, kwam al eerder naar buiten gekomen dat het aantal abonnees in Nederland bijna de één miljoen aan tikt. Marktonderzoekers hebben geconcludeerd dat er 940.000 Netflix-abonnees rondlopen in Nederland; dat is bijna één op de zeventien Nederlanders. Daar wil Netflix het natuurlijk niet bij laten, maar om verder te groeien, moet het een aantal drempels over. Waaronder culturele verschillen in het aanbod en alternatieve diensten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.