Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix-knop verschijnt op afstandsbedieningen 2015 home cinema-producten

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2015, 13:17 CategorieAccessoires

Dat Netflix momenteel wereldwijd de grootste speler is op het gebied van streamingdiensten zal geen verrassing zijn maar het bedrijf heeft meer invloed op onze elektronica dan je wellicht dacht. We gaan dit jaar namelijk op de afstandsbediening van veel home cinema-producten van grote elektronicafabrikanten een speciale Netflix-knop terugvinden.

Onder meer Panasonic, Sony, Toshiba en Philips gaan hun afstandsbedieningen voor Blu-ray spelers en tv’s uitrusten met een Netflix-knop. Deze knop biedt direct toegang tot de Netflix-app, zonder dat daar naar gezocht moet worden via het smart tv-platform. Volgens Netflix zorgt dit ervoor dat producten en de dienst gebruiksvriendelijker zijn maar het complete verhaal wordt waarschijnlijk niet verteld.

Van een aantal bronnen bij fabrikanten hebben wij vernomen dat Netflix heel wat druk uitoefent om zichzelf prominent aanwezig te laten zijn en fabrikanten eigenlijk geen keuze krijgen. Ze zouden ‘gedwongen’ worden om deze knop te integreren en daarmee toestemming te krijgen om Netflix aan te bieden aan consumenten. Wat het verhaal ook is; Netflix is niet van plan concurrenten de ruimte te laten en hiermee neemt de dienst een vaste plek in in ons home cinema-systeem.

Lees meer over Netflix en het streamen van 4K-content.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.