Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix kan regio-omzeilers bannen

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2015, 19:32 CategorieStreamingdiensten

Netflix kan vanaf nu de regio-omzeilers, de mensen die content van andere regio’s kunnen bekijken, van de service gaan bannen. Dat zijn de mensen die via een VPN-verbinding content bekijken die officieel niet in hun regio beschikbaar is. De vraag is echter: waarom zou het bedrijf?

Netflix kan VPN-kijkers bannen

Netflix is in staat gebruikers te bannen van de videostreamingdienst wanneer het die gebruikers betrapt op het bekijken van content die niet in de regio van de abonnee beschikbaar, via zogenaamde VPN-verbindingen. Via een VPN-verbinding is een abonnee in staat content te kijken vanuit een andere regio, terwijl die officieel niet in de regio van de gebruiker in kwestie te vinden is. Abonnees hebben hier zo hun eigen redenen voor, of het nou illegaal is of niet: dat de content in hun regio vaak te mager of niet interessant is, zijn de grootste redenen.

Netflix heeft de regels van de videostreamingdienst scherper gemaakt.

You may view a movie or TV show through the Netflix service primarily within the country in which you have established your account and only in geographic locations where we offer our service and have licensed such movie or TV show.

Bovenstaande tekst is op zich prima, want het betekent dat je op reis gewoon gebruik kunt maken van de dienst en daar wél toegang hebt tot die regiospecifieke content.

Netflix will use technologies to verify your geographic location. We may terminate or restrict your use of our service, without compensation or notice if you are, or if we reasonably believe that you are (i) in violation of any of these Terms of Use or (ii) engaged in illegal or improper use of the service.

En de tekst die hier weer boven staat, zegt dat Netlix abonnees mag weren van de dienst of zelfs het abonnement van de gebruiker annuleren wanneer het toch content uit een andere regio bekijkt. Maar waarom zou Netflix dat doen? Het bedrijf kan immers niet zonder gebruikers bestaan – maar ook niet zonder contentleveranciers waar afspraken mee gemaakt moeten worden. En de bovenstaande teksten geven Netflix in theorie meer kracht om te handelen, ook al zal er in de praktijk niets gebeuren. Zo blijven contentmakers tenminste tevreden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.