Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix heeft meer dan 60 miljoen abonnees wereldwijd

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2015, 10:21 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft bekendgemaakt dat het bedrijf inmiddels zestig miljoen abonnees heeft, waarvan er dertien miljoen bij kwamen in 2014. Desondanks heeft Netflix moeite met winst maken, ook al ligt de omzet op het niveau van HBO.

60 miljoen abonnees voor Netflix

Netflix heeft een nieuwe mijlpaal behaald deze week: de mijlpaal van zestig miljoen abonnees. Het feit dat Netflix zich de afgelopen maanden heeft gericht op internationale uitbreiding, heeft voor de imposante groei gezorgd: in heel 2014 haalde de dienst dertien miljoen nieuwe abonnees binnen. Momenteel heeft de videostreamingdienst veertig miljoen leden in Noord-Amerika en twintig miljoen in de rest van de wereld. En er liggen nog genoeg plannen om de rest van de wereld over te nemen, zo liet Netflix eerder weten.

De omzet is gestegen met 1,57 miljoen dollar (vorig jaar lag die groei op 1,27 miljoen dollar), terwijl de winst daalde van 53 miljoen naar 23 miljoen dollar. Dat heeft alles te maken met de investeringen die het bedrijf doet: zowel in de uitbreiding van het klantenbestand, als de Netflix Originals-producties. Analisten en beursexperts vinden het leuk om Netflix tegenover HBO te zetten. Het is een beetje appels met peren vergelijken, ook al zou je kunnen beargumenteren dat beide diensten gelijk aan elkaar zijn; qua prijsstructuur in elk geval niet.

Hoewel Netflix 5,5 miljard dollar heeft omgezet in 2014 en HBO 5,4 miljard, maakte Netflix slechts een jaarlijkse winst van 266 miljoen, terwijl HBO 1,8 miljoen in 2014 overhield. Tevens bestaat er een gat in het aantal abonnees: Netflix heeft er nu zestig miljoen en HBO 138 miljoen. Daar tegenover staat dat Netflix momenteel veel sneller groeit, HBO haalde vijf miljoen abonnees binnen vorig jaar, maar dat betekent niet dat Netflix wellicht snel meer winst maakt. Dat gebeurt mogelijk pas wanneer het bepaalde investeringen stopt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.