Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft legt nadruk op energieopties Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2015, 9:51 CategorieGaming

Microsoft reageert op de zorgen van een milieubeweging en presenteert de energieopties van Xbox One voortaan duidelijker in beeld. Tijdens de installatie zal het een prominentere rol gaan spelen.

Energieopties prominenter in beeld bij Xbox One

Wanneer je een fonkelnieuwe Xbox One koopt, dan moet je hem natuurlijk nog even installeren voordat je eindelijk kunt beginnen aan je nieuwe games. Tijdens die installatie krijg je een aantal korte vragen voorgeschoteld waarmee je met enkele minuten je Xbox One kunt instellen zoals jij dat wil. Hier in Europa zit daar een vraag tussen over de manier waarop je wil dat de Xbox One uit staat. Ja, er zijn twee manieren om hem uit te zetten: helemaal uit of op standby, zodat hij updates en games kan downloaden terwijl je slaapt.

In Noord-Amerika is dat echter anders: daar staat de Xbox One standaard op Instant on, zoals de functie heet. Met die functie kun je tevens, wanneer je Kinect 2.0 hebt, “Xbox on” schreeuwen (wanneer je One staat ingesteld op de Engelse taal), waarna de spelcomputer als het goed is aangaat. De Amerikaanse milieubeweging National Resource Defense Council wil nu onder de aandacht brengen dat die jaarlijkse ontzettend veel geld kost: met tien miljoen verkochte Xbox Ones, betekent dit ongeveer 250 miljoen dollar per jaar.

Daar is Microsoft van plan voortaan de energieopties prominenter in beeld te brengen tijdens de installatie van het apparaat. Hoewel de beweging wil dat Microsoft de energiebesparende modus als standaard instelt, geeft Microsoft de keuze liever aan de consument. Bovendien belooft Microsoft in de toekomst meer opties met betrekking tot energiebesparing. Hier in Europa was Microsoft gelukkig al zo ver die keuze aan te bieden en nu gebeurt dat dus ook in Amerika – scheelt wereldwijd toch wat energie, wat in ons boekje alleen maar positief is.


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.