Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lionsgate wil streamingdienst voor geeks opzetten

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2015, 10:30 CategorieStreamingdiensten

Lionsgate, bekend van The Hunger Games, wil met de organisatie van de internationale Comic Con een videostreamingdienst voor geeks opzetten. Met deze stap willen de bedrijven de ‘Comic Con-ervaring’ door heel het jaar aanbieden.

Lionsgate werkt aan eigen streamingdienst

Lionsgate, de productiemaatschappij die we onder meer kennen van filmfranchises als Saw, The Hunger Games en Divergent, is voornemens een eigen streamingdienst op te zetten voor geeks. Daarvoor heeft Lionsgate een deal gesloten met de internationale organisatie van de Comic Con, een jaarlijkse conventie waar alles geeky en nerdy bijeenkomt: je kunt er acteurs, schrijvers en tekenaars ontmoeten, nieuwe games spelen, trailers en films bekijken en rondlopen terwijl je verkleed bent als je favoriete personage.

Het idee achter de dienst, is om een Comic Con-achtige ervaring door heel het jaar aan te bieden. Ook kan deze dienst geeks laten kennismaken met nieuwe content. De dienst, die nog geen naam heeft gekregen, zou naast Lionsgate-producties, ook content van andere partners moeten bevatten (al betwijfelen we of we bijvoorbeeld films van Marvel erop terug zullen zien, vanwege de deal met Netflix). Desondanks klinkt het op papier een goed idee een dergelijke dienst te lanceren, omdat alles met betrekking tot comics mainstream is geworden.

Maar toch zetten we er onze vraagtekens bij. De content van Lionsgate is vaak gericht op een specifieke doelgroep, waardoor het niet altijd toegankelijk is voor iedereen. Daarnaast vragen we ons af welke content we erop zouden kunnen zien. Netflix heeft zijn eigen superheldenseries (DareDevil staat nu online!) en televisiezenders hebben ook hun eigen content (zoals Arrow, The Flash en Agent’s of S.H.I.E.L.D.). Het is nu afwachten totdat Lionsgate meer details over content, data en prijzen bekendmaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.