Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

KPN Play: video-on-demand-dienst met live tv-zenders

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2015, 10:21 CategorieStreamingdiensten

Aan video-on-demand-diensten is tegenwoordig geen tekort maar toch zien nog steeds veel bedrijven mogelijkheden. KPN werkt achter de schermen al een tijdje aan een eigen dienst en laat vandaag weten wat we kunnen verwachten. KPN Play wordt de naam van de dienst en alle Nederlanders kunnen ermee aan de slag.

KPN kondigt vandaag KPN Play aan. Deze nieuwe video-on-demand-dienst is een resultaat van onderzoek naar het veranderende kijkgedrag van Nederlanders, aldus KPN. Nederlanders kijken namelijk steeds meer content wanneer het hun uitkomt, voornamelijk op mobiele apparaten. We hebben inmiddels ook een groot aanbod van diensten die allemaal een stukje van de puzzel bieden.

KPN Play moet, volgens het bedrijf zelf, de ultieme on-demand-dienst worden waarmee je echter alleen op tablets en smartphones naar live tv-uitzendingen, films, documentaires en series kunt kijken. Om van de dienst gebruik te maken is alleen een mobiele internetverbinding nodig, via 3G/4G of WiFi. Interessant is dat niet-KPN-abonnees ook van de dienst gebruik kunnen maken; het is voor alle Nederlanders. Dit is ook een belangrijk onderdeel van de ‘vrijheid’ en ‘controle’ die KPN noemt. Iedereen bepaalt zelf wat en wanneer hij/zij wat kijkt.

Op dit moment wordt de dienst nog uitgebreid getest door een kleine groep gebruikers en bovendien zijn nog niet alle details bekendgemaakt. Zo weten we nog niet wat het aanbod exact gaat zijn  en zijn de prijzen nog niet bekendgemaakt. KPN Play moet eind dit jaar voor iedereen in Nederland beschikbaar zijn. Je moet echter wel over een smartphone of tablet met Android of iOS beschikken. Voorlopig zijn er geen plannen voor KPN Play op Windows en smart tv’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.