Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Jay Z wil dat je je Spotify-playlist overzet naar Tidal

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2015, 11:41 CategorieStreamingdiensten

Jay Z heeft een programma uitgebracht waarmee Spotify-gebruikers hun playlist van die dienst naar Tidal kunnen overzetten. Daarmee wil Jay Z, eigenaar van Tidal, ervoor zorgen dat er wederom een obstakel wordt weggenomen in de potentiële overstap.

Jay Z wil heel graag dat je naar Tidal komt

Stel: je wil van muziekstreamingdienst naar muziekstreamingdienst overstappen. Maar het feit dat je al je playlists opnieuw moet vormgeven, is het grootste struikelblok voor je. Wat te doen, wat te doen… Jay Z heeft het antwoord voor je gevonden. Wanneer je namelijk van bijvoorbeeld Spotify overstapt naar Tidal, Jay Z’s muziekstreamingdienst voor artiesten, dan krijg je een handig hulpmiddel aangeboden in de vorm van  een speciale website. Die zet al je playlists over in een mum van tijd, zodat het geen obstakel hoeft te vormen.

Wanneer je op de website van het bedrijf Soundiiz je Spotify-account koppelt, krijg je direct de mogelijk al je speellijsten over te zetten naar Tidal. Dat gaat via de simpele drag and drop-methode. En als je toch bezig bent, kun je ook je speellijsten Xbox Music, Rdio en meer overzetten naar Tidal. Uit de praktijk blijft dat het allemaal werkt. Maar daar is ook echt alles mee gezegd. De site komt amateuristisch over, met al z’n reclame en PayPal-knop – maar goed, je bent natuurlijk niet verplicht om een donatie te maken wanneer je dat niet wil.

Sterker nog: het proces voelt aan alsof je iets illegaals aan het doen bent, terwijl dat helemaal niet het geval is. De site werkt nog in bèta en dat is er duidelijk van af te zien. Of dit mensen gaat overhalen over te stappen op Tidal, valt natuurlijk nog maar te bezien. Tidal mag dan misschien wat exclusief materiaal hebben, maar daar wordt de markt op langere termijn niet beter van. Ook blijkt dat de betere geluidskwaliteit niet door iedereen gehoord wordt, waardoor je je al snel afvraagt wat nou precies de meerwaarde van Tidal is. Voor de consument.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.