Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Illegale downloads Game of Thrones toegenomen

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2015, 12:23 CategorieStreamingdiensten

In de aanloop naar de release van het vijfde seizoen van Game of Thrones, is het aantal illegale downloads van de serie flink toegenomen. De makers van Game of Thrones hebben eerder aangegeven het een eer te vinden zo populair te zijn.

Vijfde seizoen Game of Thrones bijna van start

Irdeto, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het tegengaan van piraterij, heeft bekendgemaakt dat het aantal downloads voor de serie Game of Thrones in de aanloop naar het vijfde seizoen exponentieel zijn toegenomen. Het aantal downloads is met 45 procent toegenomen in de periode 5 februari tot en met 6 april, waar er zo’n zeven miljoen downloads zijn omgezet. Een jaar eerder, in dezelfde periode, was er ‘slechts’ sprake van 4,9 miljoen downloads. De serie is dus nog steeds niet op z’n retour qua populariteit.

Per dag werden er zo’n 116 duizend afleveringen gedownload in 2015, terwijl dat in 2014 tachtigduizend afleveringen waren – een stijging van 36 duizend afleveringen wereldwijd per dag dus. De makers van Game of Thrones hebben altijd aangegeven het een eer te vinden dat hun serie zo populair is. Irdeto geeft nu aan dat de serie onder meer erg populair is in landen als Brazilië en Frankrijk, waar een dienst als HBO Now nog niet beschikbaar is. HBO zou dus haast moeten maken de dienst daar te lanceren, voor wat extra omzet.

Over het algemeen is Game of Thrones momenteel nog steeds de meest gedownloade serie wereldwijd. Ja, series als The Walking Dead, Breaking Bad en Vikings zijn ook extreem populair, maar komen niet in de buurt van de cijfers van Game of Thrones. In dezelfde periode als hierboven genoemd, zette The Walking Dead 5,7 miljoen downloads om, terwijl Breaking Bad het moest doen met 3,8 miljoen, Vikings met 3,4 miljoen en de Netflix-exclusieve serie House of Cards 2,7 miljoen downloads omzette. Game of Thrones gaat 12 april verder op HBO.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.