Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HBO op oorlogspad door Game of Thrones-lek

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2015, 10:32 CategorieStreamingdiensten

Het is een understatement te zeggen dat HBO niet blij is met het Game of Thrones-lek van meer dan een week geleden: het bedrijf is woedend en nu op oorlogspad, om alles en iedereen tegen te houden de afleveringen illegaal te downloaden.

HBO zet de aanval in door Game of Thrones-lek

Nee, HBO was allerminst blij toen de eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen van Game of Thrones waren gelekt op het internet. Daarom is de betaalzender en videostreamingdienst nu op oorlogspad. Daarom heeft het bedrijf nu duizenden Digital Millennium Copyright Act-takedowns ingestuurd bij Google. Waarschijnlijk heeft één van de screeners, een persoon die de serie kijkt voordat-ie vrijgegeven wordt, de afleveringen vrijgegeven. Terwijl die groep screeners juist het meest betrouwbare volk ooit had moeten zijn.

Het feit dat die vier afleveringen gelekt zijn, betekent voor HBO een potentieel verlies in omzet, doordat mensen zich niet genoodzaakt zouden voelen een abonnement op de videostreamingdienst te nemen om Game of Thrones te kunnen kijken. Eerder vorige week richtte HBO daarom al z’n pijlen op de populaire applicatie Periscope, waarmee je live uitzendingen van je bezigheden kunt maken. Daar zouden de Game of Thrones-afleveringen op te zien zijn geweest. Ook probeert HBO internetserviceproviders klanten te laten straffen.

De eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen van Game of Thrones doken op de zondagmiddag op, voordat dat vijfde seizoen in première ging op de betaalzender en videostreamingdienst HBO de eerste aflevering op zondagnacht, Nederlandse tijd, had uitgezonden. Binnen enkele uren nadat de episodes online stonden, waren ze al meer dan vijftigduizend keer gedownload. HBO heeft inmiddels gereageerd op de kwestie. Wellicht houdt dit in dat journalisten voor seizoen zes minder vrijheid krijgen of de serie helemaal niet vroegtijdig krijgen te zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.